TRENDING
  • 18:28 » Celebrul vlogger MrBeast ajută 1.000 de oameni să își recapete vederea. Peste 41 de milioane de vizualizări într-o zi
  • 18:27 » Compatibilitate astrologică: zodiile cu care te înțelegi și cele de care e bine să fugi
  • 18:26 » Efectul neștiut al cafelei cu lapte
  • 18:25 » Combinații de alimente interzise. Cum trebuie să mâncăm corect pentru a avea o digestie sănătoasă
  • 18:23 » Salariile angajaţilor din transport şi distribuţie: Cât câştigă un curier, un dispecer auto sau un şofer
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Incendii de vegetație în în județul Dâmbovița

May be an image of standing, outdoors and text that says "SU DB. RESPECTAȚI NATURA! STOP INCENDIILOR DE VEGETATIE!"

ISU Dâmbovița:

“”Incendiile de vegetație reprezintă un real pericol pentru viața oamenilor, mediul înconjurător și fauna din zonele afectate de acestea.
  – Numai ieri, 9 august a.c., în județul Dâmbovița au fost înregistrate 7 incendii de vegetatie. În total a ars o suprafață de aproximativ 4 hectare de vegetatie uscată, miriște și lăstăriș.
  – Rugăm cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile agricole, pădurile ori locuințele din imediata vecinătate, dar și participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropierea lor.
  – Având în vedere tendința de creștere a numărului acestor evenimente, atragem atenția cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă.
  – De asemenea, locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, pentru verificare și impunerea măsurilor privind modul de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente. “”

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide