TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Incendii în Bulgaria: Au ars peste 20 de hectare de pădure și câteva case / Macedonia de Nord: Zece focare active

Stingerea incendiului de pădure din apropiere de localitatea Ciudenţi din regiunea Kiustendil (sud-vestul Bulgariei) continuă, pentru a şasea zi consecutiv. Incendiul a fost localizat şi este monitorizat, pentru a nu se permite reaprinderea unor noi focare. Flăcările au cuprins în special păduri de conifere – peste 20 de hectare, dar şi locuinţe din sat.

Potrivit primarului satului, Kiril Gheorghiev, situaţia din apropiere de Ciudenţi este deja sub control, dar echipele de pompieri se află la faţa locului: „Nu s-a terminat încă, dar focul este localizat şi este păzit, fiind stins în interior. Au ars mai multe case, însă nu erau locuite”, a precizat Gheorghiev.

Luni seară, a izbucnit un incendiu forestier în zona dintre satele Froloş şi Vaksevo, acoperind o suprafaţă de peste 30 de hectare de pădure. La stingerea flăcărilor au participat pompieri din Rila, Dupniţa şi Kiustendil, precum şi de angajaţii din ocolul silvic şi localnici.

În Macedonia de Nord sunt zece incendii active

Pe teritoriul Macedoniei de Nord, în acest moment sunt active zece focare de incendii, dintre care unele sunt sub control. Pe teren continuă stingerea incendiilor în care sunt angajate unități de pompieri din Austria, Bulgaria, Slovenia și România, dar și membri ai Armatei și Poliției macedonene.

Adresându-se militarilor care participă la stingerea incendiilor, președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovki, a declarat că nimeni nu va uita eforturile deosebite depuse de ei, iar ministrul macedonean al apărării, Radmila Šekerinska, a subliniat rolul esențial al soldaților în stingerea incendiilor.

Pe de altă parte, premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, a mulțumit populației locale care ajută la stingerea incendiilor.

Sursa: g4media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide