BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Incendiu în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

ACTUALIZARE 20.50. Pompierii au reuşit să stingă incendiul care a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Parcul “Nicolae Romanescu”, după aproximativ trei ore.

Potrivit ISU Dolj, au ars aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată înaltă, lăstăriş şi resturi vegetale, iar echipele de intervenţie au reuşit să salveze clădirile şi anexele hipodromului şi centrul canin al poliţiei.

În sprijinului echipajelor de pompieri de la ISU Dolj au intervenit şi jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, acţiunea de stingere a focului fiind îngreunată de vânt.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că, pe durata incendiului, nu s-a luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbau pe aleile parcului, fiindcă nu a existat niciun pericol în zona respectivă, însă animalele din grădina zoo au fost închise în cuşti.

“Hidranţii au funcţionat în parametrii optimi. Nu am luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbă pe aleile parcului, fiindcă nu este niciun pericol în zona respectivă. Ca măsură suplimentară, animalele sălbatice de la grădina zoo au fost închise în cuşti”, a scris Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Pericol de extindere a unui incendiu în cel mai mare parc din sudul României. Flăcările au cuprins vegetația uscată din Parcul Romanescu din Craiova. Sunt acum la fața locului peste 20 de pompieri.

Un incendiu de amploare a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Craiova situat în Parcul Nicolae Romanescu, unde ard aproximativ 5 ha de vegetaţie uscată, informează ISU Dolj.

Pentru stingerea incendiului, 20 de pompieri de la ISU Dolj acţionează cu autospeciale cu apă şi spumă, însă intervenţia este îngreunată de vânt.

Hipodromul este parte integrantă a Parcului ‘Nicolae Romanescu’ care este monument naţional, fiind considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide