TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Incident grav la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Instalația de oxigen sa defectat, iar din această cauză trei pacienți au decedat, fiind salvați alți cinci, care au fost transferați la alte spitale. Serviciul Omoruri a declanșat o anchetă.

Secția mobilă de terapie intensivă a fost pusă în funcție săptămâna trecută la Spitalul „Victor Babeș” și funcționează capacitatea maximă, fiind internațional opt pacienți în stare gravă.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24:  A fost o problemă la instalația de oxigen. A scăzut presiunea, iar medicii au fost nevoiți să transfere pacienții de acolo.

Trei pacienți au decedat din cauza defecțiunilor instalației de oxigen, iar alți cinci au fost salvați și transferați către alte unități medicale.

La Spital a ajuns și Serviciul Omoruri pentru a cerceta incidentă în urma căruia au murit trei persoane.

Precizare de presă

Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să fac precizări:

Personalul medical care încorporează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrare în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container  și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limită maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării preziunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul companiei a ventilatoarelor Distribuitoare, sosit la fata locului un refuzat Intrarea version unitate , printre altele, DESI personal Oferit personal medical Către, complet de protectie ECHIPAMENT COVID-19 Împotriva. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare sau  verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea prezenței oxigenului peste nivelul maxim admis , în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a preziunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului și reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care merită UTIM-ul, monitorizarea acestor informații și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

Din cei 8 pacienți internaționali în UTIM din cadrul Victor Babeș

– 1 pacient a fost mutat pe o secțiune proprie a spitalului Victor Babeș

– 1 pacient a fost transferat la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

– 2 pacienți au fost transferați la Spitalul Bagdasar Arseni

– 1 pacient a fost transferat la Floreasca

– 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator

Serviciul Omoruri, cercetări cu privire la decesul celor trei persoane

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți, în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiile în care sa produs decesul.

Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.

sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide