BREAKING NEWS
  • 21:06 » Incendiu de proporții la o hală din Timișoara (FOTO/VIDEO)
  • 20:50 » Un bărbat a refuzat să oprească la semnalul polițistului, l-a lovit cu mașina și a fugit
  • 20:48 » Și-a lăsat nevasta și copiii pentru o refugiată ucraineancă pe care a primit-o în casă
  • 20:44 » Variola maimuței. Ce este, cum se transmite și cât de gravă e boala? OMS: „Acesta nu este un eveniment obișnuit”
  • 20:39 » Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Cîmpeanu: Notele și-au pierdut foarte mult din relevanță
Daca ti-a placut, distribuie acum!

VIDEO Incident în Marea Neagră: Rusia anunță că forțele sale au deschis focul și au lansat bombe înspre un distrugător britanic

Forțele militare rusești au tras focuri de avertisment și au lansat bombe în calea distrugătorului britanic HMS Defender, pe care îl acuză că a intrat în apele sale teritoriale, miercuri, 23 iunie, relatează Agerpres și Moscow Times.

UPDATE 15.30: Ministrul britanic al apărării a negat că forțele rusești au tras salve în direcția distrugătorului său, într-o postare pe Twitter, precizând că nava a trecut prin apele teritoriale ale Ucrainei, „în conformitate cu legile internaționale”.

„Niciun foc de avertisment nu a fost tras în direcția HMS Defencer și nu recunoaștem afirmația că au fost aruncate bombe în calea ei”, preciează ministerul britanic al apărării.

Incidentul a avut loc în apropiere de Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014.

„Distrugătorul a fost avertizat în avans că se va trage cu armele în cazul unei încălcări a graniței de stat a Rusiei. A ignorat acel avertisment”, a anunțat ministerul rus al apărării.

O navă de patrulare rusească a tras focuri de avertisment miercuri după-masa la orele 12:06 și 12:08.

Câteva minute mai târziu, la 12:19 un avion Su-24M a lansat 4 bombe explozive OFAB-250 pe traiectoria de navigație a distrugătorului britanic ca avertisment, potrivit ministerului rus.

Distrugătorul britanic a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a mai transmis Ministerul rus al Apărării, citat de TASS.

Ministerul britanic al apărării nu a avut încă nicio reacție în urma acestui incident. HMS Defender a participat, în urmă cu o săptămână, la un exercițiu militar, alături de vioane MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române.

Sursa: libertatea


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide