BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Incident la Arena Națională, înainte de Ucraina – Austria. Ministerul Afacerilor Externe anchetează. Ce sa întâmplat?

Ucraina – Austria  0-1  a fost ultimul meci al naționalelor din fostul spațiu sovietic disputat pe Arena Națională la EURO 2020. Pentru fanii ucraineni, întâlnirea de luni seară a fost o tristă din două motive.

scandal ucraina euro fani
  • Media: Fotbal Club, miercuri, ora 20:45, Digi Sport 1
  • Media: Fotbal European , miercuri, 22:45 și 23:45, Digi Sport 1

Dincolo de scor, câțiva spectatori de-ai Ucrainei au avut probleme, susțin ei, la intrarea pe stadion. Aceștia au încercat să intre în tribune cu câteva steaguri ce aveau inscripționate mesajele ”Kiev” și ”Crimeea și Ucraina”. Forțele de ordine i-au rugat să lase steagurile cu astfel de mesaje la garderobă, susțin unul dintre suporteri, Dmytro Serhiyovych , pe pagina sa de Facebook.

”La EURO 2020, prietenii mei au avut parte de o situație inacceptabilă. Nu a fost permis pe stadion un steag care descria Crimeea drept teritoriu ucrainean. Într-o țară în care suveranitatea ucraineană și integritatea teritorială sunt recunoscute, poliția locală, împreună cu UEFA, au o opinie complet diferită. Și asta, în ciuda faptului că UEFA nu avea în mod oficial pretenții la forma de organizare a Ucrainei, care arată o hartă a țării, cu Crimeea cu tot. Eu greu să nu rămâi marcat aici”, a reacționat fanul.

Serhiyovych a mai precizat că a cerut și sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în această speță.

”După povestea cu tricoul echipei naționale, eu și prietenii mei am decis să facem acest steag pe care să desenăm steagul Ucrainei, cu granițele Crimeei și cu mesajul: Crimeea este Ucraina.

La intrarea în stadion, polițiștii și administratorii români au remarcat steagurile și ne-au oprit. Imediat, au apărut mai mulți oameni, am fost împinși într-o parte și au fotografiat steagul. Ni s-a comunicat că un astfel de mesaj are conotații politice și că, drept urmare, nu avem voie cu el în stadion.

Noi am insistat și am spus că nu este politică, ci pur și simplu un fapt, și ni s-a replicat cu ‘dacă vrem sau nu să intrăm la meci’. Până la urmă, steagul a fost depozitat la garderobă”, este mesajul fanului ucrainean, care mai apoi a cerut și ajutorul lui Dmytro Kuleba, Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina.

Câteva ore mai târziu, Serhiyovych a revenit cu un nou mesaj și a spus că purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, a confirmat că Ministerul de Externe sa implicat deja în această problemă.

Scandalul a plecat de când Ucraina și-a prezentat tricourile pentru EURO 2020 și a stârnit furia Rusiei.

Sursa digisport


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide