BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

De câteva zile se tot rostogelește pe Facebook un textuleț distribuit sub formă de fotografie cu „vânzătorul, hoțul și salvatorii”, menit să discrediteze sprijinul pe care un păgubit îl primește de la trei salvatori. Îl redau mai jos.

Fără îndoială, este conceput în laboratoarele Sputnik (recunosc tiparul construcțiilor fals logice) și e destinat „idioților utili” cu o capacitate redusă de gândire și înțelegere, dar și idioților pur și simplu, care „înghit fără să mestece” (a se înțelege „cred fără să judece”). Ceea ce mă surprinde enorm este că printre acești „idioți utili” sunt mulți oameni pe care-i consideram că au mai mult de un neuron. Sau că dacă au mai mulți neuroni îi și folosesc.

Hai să fim serioși! Vânzătorul își răsplătește salvatorii de bună voie exprimându-și astfel recunoștința (cum se spune în text). Un astfel de dar, de răsplată este absolut benevolă și nicidecum nu este considerată o pagubă. Mai ales că nepedepsirea sau neîmpiedicarea hoțului de către cei trei „salvatori” ar fi condus la recidive din partea acestuia. Mergând pe logica autorului textului, o pomană dată unui cerșetor, la o pomenire a morților sau chiar și o „cinste” cu prietenii reprezintă „o pagubă”. Jenant pentru cei care pun botul la astfel de manipulări. Probabil, pentru ei este o pagubă.

Apoi se leagă de „aliați”, inducând de aici adevărata țintă a mesajului, fără îndoială ducând la cei ai Ucrainei. Băi, jenanților, asemeni „salvatorilor” din text „aliații” au cerut ceva în schimb, au condiționat sprijinul de ceva? Cu toate că avea destule de reproșat „ajutoratului”. Apropo, sprijinul acordat Rusiei în Al Doilea Război Mondial, fără de care eroismul ei ar fi fost zadarnic, a fost condiționat? A fost dat pur și simplu, din interese strategice. La fel ca și cel de acum acordat Ucrainei.

Pe de altă parte, se mai induce și ideea că „salvatorii” nu ar fi trebuit să intervină și să-l salveze. Băi, voi chiar ați fi tâmpiți să credeți asta. Numai un laș asistă la furt fără să reacționeze în vreun fel.

Dacă aveți astfel de tâmpiți care distribuie acest mesaj, puneți-le link-ul cu acest răspuns. Poate îi va determina să gândească.

Dar, stai! Noi muncim, nu gândim!


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide