BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gelato și înghețata sunt deserturi cremoase, înghețate, realizate din ingrediente care includ lactate și zahăr. Înghețata a evoluat pentru a include lactate de vacă și, în cele din urmă, gălbenușuri de ou, devenind o delicatesă rezervată elitei. Crema de gheață, așa cum era numită, a împodobit bolurile de desert ale lui Carol I și ale oaspeților săi în secolul al XVII-lea.

Cu toate acestea, înghețata a devenit un desert popular abia în secolul al XIX-lea, când progresele tehnologice din industria lactatelor și tehnicile de refrigerare au permis producătorilor să o producă și să o distribuie ieftin și în cantități mari.

Gelato a fost fabricat pentru prima dată în Italia, deși există o anumită confuzie cu privire la locul de origine. Unii cred că a fost făcut pentru prima dată în Sicilia, în timp ce alții cred că a luat naștere în Florența.

Gelato și înghețata au în comun trei ingrediente principale – lactate, zahăr și aer. Diferența constă în proporțiile lor. Lactatele (lapte, smântână sau ambele) și zahărul sunt combinate, amestecate uniform și pasteurizate. Aromele naturale sau artificiale sunt apoi încorporate. Apoi, aerul este încorporat prin baterea amestecului înainte de a-l îngheța.

Supraîncărcarea este o măsură a cantității de aer adăugate în înghețată sau gelato în timpul producției. Gelato are o supraîncărcare redusă, în timp ce înghețata are o supraîncărcare ridicată.

Înghețata este bătută rapid, ceea ce repliază mult aer. Prin urmare, volumul său crește cu un procent mare pe măsură ce este produsă.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide