TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un nou focar de COVID-19 din China s-a răspândit în mai multe localități, ridicând îngrijorarea în mass-media locală cu privire la vulnerabilitatea țării față de varianta Delta, care este mult mai contagioasă, relatează BBC.

Peste 300 de cazuri au fost detectate într-un interval de 10 zile. Titlurile din presa locală au fost dominate de știri despre răspândirea accelerată a cazurilor de infectare cu varianta Delta, iar specialistul de top al Chinei în boli respiratorii și-ar fi exprimat îngrijorarea legată de capacitatea țării de a face față noului val de infectări. Guvernul a impus noi restricții de călătorie și testează milioane de oameni.

Nu se știe cu exactitate câte persoane din China au fost complet vaccinate, însă autoritățile au transmis că până în prezent ar fi fost administrate 1,6 miliarde de doze.

Un număr de 15 provincii și municipalități au confirmat cazuri noi, dintre care 12 sunt legate de un focar care a început în Nanjing, în estul Chinei, provincia Jiangsu. Autoritățile au atribuit răspândirea variantei Delta și sezonului turistic intern.

Deși numărul cazurilor este considerabil mai mic decât în ​​alte locuri, este considerat cel mai mare focar din ultimele luni în China, o țară care a reușit în mare măsură să controleze virusul în interiorul granițelor sale anul trecut.

Cazurile au apărut pentru prima dată în iulie pe aeroportul din Nanjing, în rândul lucrătorilor care curățaseră un avion care a sosit din Rusia.

Autoritățile au testat 9,2 milioane de locuitori din Nanjing și au impus carantinarea a sute de mii de oameni.

În weekend, cele mai multe cazuri au apărut în destinația turistică populară Zhangjiajie, iar autoritățile consideră că turiștii veniți din Nanjing vizitat recent orașul Zhangjiajie.

Toate atracțiile din Zhangjiajie au fost închise, iar turiștii sunt rugați să facă un test Covid înainte de a părăsi orașul, a informat presa locală.

„Zhangjiajie a devenit acum noul punct zero pentru răspândirea epidemiei Chinei”, a declarat reporterilor Zhong Nanshan, cel mai mare expert din China în boli respiratorii.

Noul focar a ajuns și la Beijing, orașul raportând mai multe infecții cu transmitere locală. Toate legăturile aeriene, de autobuz și de călătorie ale Beijingului către zone cu cazuri pozitive au fost restricționate. De asemenea, tuturor turiștilor li s-a interzis intrarea în capitală, iar oficialii permit doar intrarea „călătorilor esențiali” cu teste Covid negative.

Virusul a ajuns și în Wuhan, orașul chinez în care a apărut pentru prima dată COVID-19, șapte persoane testând pozitiv virusul. Potrivit presei de stat chineze, orașul nu a mai avut infecții cu transmitere locală din iunie 2020.

China se luptă, de asemenea, cu o creștere a cazurilor în Zhengzhou, în nordul provinciei Henan, care a înregistrat inundații devastatoare chiar luna trecută, precum și pe insula Hainan.

Focarul a stârnit îngrijorări cu privire la vaccinuri, deoarece a reieșit că unii dintre cei infectați au fost vaccinați anterior împotriva COVID-19.

A fost demonstrat că vaccinurile Sinovac și Sinopharm – două dintre cele mai frecvent utilizate în China – sunt eficiente într-un procent de 50% până la 79% în prevenirea infecției cu COVID-19, însă sunt eficiente spitalizărilor și a deceselor.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide