BREAKING NEWS
  • 17:13 » Noua fântână arteziană din Satu Mare, distrusă de două autoutilitare MAI care au trecut peste ea
  • 17:10 » Franța. Legea certificatului de vaccinare, constituțională. Patronii de baruri au voie să ceară și actul de identitate
  • 17:04 » Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în optimi la Australian Open
  • 16:56 » „Megaberg”, aisbergul uriaș desprins de Antarctica și topit complet în călătoria spre Sud. A eliberat și 1,5 miliarde de tone apă/ zi
  • 16:49 » Cod galben de ninsori și viscol, valabil până luni. Care sunt zonele vizate
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Inundații în Palatul Parlamentului. Momente de jenă pentru guvernanți: „Nu ne-au făcut cinste”

Fenomenele meteo extreme îi ajung din urmă și pe politicieni. În Casa Poporului plouă la propriu, iar din cauza șantierului de pe terasa Parlamentului, politicienii mai au de suportat rușine.

Secretarul general al Camerei Deputaților spune că situația din Palatul Parlamentului nu le-a adus cinste. Din cauza șantierului de pe terasa Parlamentului, toată cantitatea de apă acumulată în urma ploilor inundă restaurantul Camerei Deputaților. George Dumitrica a dezvăluit scene surprinse de vizitatorii Parlamentului, despre care spune că nu le-au făcut cinste.

Șantier pe terasa Parlamentului

Pe terasa Parlamentului este șantier de o lună de zile, când au început lucrările de renovare pe teritoriul unde guvernanții României își parchează autoturismele. Instalaţia de hidroizolare a cedat, iar apa care se acumulează în urma averselor torențiale inundă restaurantul Camerei Deputaților.

Potrivit ultimelor informații, noua terasă se va finaliza în luna decembrie a anului curent și va pune la dispoziție mai multe locuri de parcare, dar și spații verzi.

Apele inundă Casa Poporului

Clădirea în cauză este una dintre cele mai vizitate din întreaga României. De regulă, ea reprezintă o carte de vizită frumoasă pentru turiști, însă situația nu este la fel și în prezent. Secretarul general al Camerei Deputaților, George Dumitrica, spune că „în momentul în care (turiștii – n.r.) intrau în Palatul Parlamentului, veneau acea găleată cu apă și acele infiltrații care nu ne făceau cinste”.

Ploile ajungeau și pe holul de la intrarea vizitatorilor, a personalului şi a presei.

Lucrările la terasa guvernanților vor mai dura câteva luni de zile, iar locul va pune la dispoziție politicienilor 174 de spații de parcare (înainte de lucrări, erau 122) și trei stații de încărcare electrică. Renovările se vor finaliza în luna decembrie a anului 2021.

Cel mai amplu proiect de după 1990

Aici vor avea loc și evenimente precum Bike Fest sau Street Food, potrivit autorităților.

Costurile proiectului în cauză se ridică la suma de 12 milioane de lei și reprezintă cea mai complexă lucrare de după anul 1990. Banii sunt prevăzuți în bugetul Camerei Deputaților, potrivit Antena3. Lucrările au început în urmă cu o lună de zile.

Pe lângă terasă, parlamentarii vor avea și un restaurant nou.

sursa- evz.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide