TRENDING
  • 17:40 » Profesorii anunţă un nou protest joi sau vineri în Capitală, cu 20.000 de persoane. Nistor: Totul depinde de Guvern.
  • 17:39 » Horoscop 8 iunie 2023. Zodia care mută munţii din loc când vrea ceva. Nu este dispusă să facă compromisuri.
  • 17:37 » Elev omorât în drum spre școală, spulberat de un camion plin cu lemne. Ce daune au stabilit judecătorii, la mai bine de 3 ani de la tragedie?
  • 17:35 » Miracol, după un gest extrem: O femeie s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc, în Timişoara, dar a supravieţuit.
  • 17:34 » Vremea de mâine, 8 iunie. Va ploua în cea mai mare parte a ţării. Maximele se pot încadra între 21 şi 29 de grade.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Iohannis salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO: Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în care anunță că „România salută decizia Suediei de a aplica pentru aderarea la NATO”. Odată cu aderarea Suediei și Finlandei la familia NATO, Alianța noastră va fi mai puternică ca niciodată”, a scris președintele României.

Președintele mai transmite că România „sprijină pe deplin” o „aderare rapidă” a celor două state nordice.

Guvernul social-democrat al Suediei a luat luni decizia oficială de a solicita aderarea la NATO, călcând pe urmele vecinei sale Finlanda, într-o mișcare care va redesena harta geopolitică în nordul Europei.

„Există o mare majoritate în parlamentul Suediei în favoarea aderării la NATO”, a declarat prim-ministrul Magdalena Andersson în urma unei dezbateri despre politica de securitate. „Cel mai bun lucru pentru Suedia și pentru populația suedeză este să se alăture NATO”.

De asemenea, președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat, duminică, că țara sa va depune oficial cerere de aderare la NATO.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide