TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară, iar criza imigranţilor nu a fost provocată de România, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. El a adăugat că trebuia şi trebuie să fim admişi imediat în Schengen pentru că avem o graniţă sigură şi de încredere pentru UE.

Stroe mai arată că Guvernul austriac trebuie să admită că a greşit şi că România nu reprezintă o problemă.

”Explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară. Criza imigranţilor nu a fost provocată de România, sunt date oficiale. Trebuia şi trebuie să fim admişi imediat în Schengen pentru că avem o graniţă sigură şi de încredere pentru UE”, scrie Stroe pe Facebook.

Potrivit lui Ionuţ Stroe, ”Frontex arată, în raportul anual pentru 2022, că România NU este rută de intrare a imigranţilor în Europa”.

”Aceştia au sosit prin „filiera balcanică”, în numere foarte mari, mai ales prin Serbia. 330.000 de persoane venite prin Balcanii de Vest. Nu prin România! Acestea sunt datele oficiale. Nu poţi să lucrezi cu cifre inventate şi care contrazic realitatea”, spune el.

”Pur şi simplu, e o minciună să continui să spui că România este o cale de intrare pentru imigraţia ilegală. Celelalte state din UE şi Comisia Europeană trebuie să solicite urgent Austriei să îşi revizuiască poziţia, care este şi una împotriva regulilor şi normelor europene”, precizează deputatul PNL.

Stroe menţionează că ”imigraţia iliegală a fost la un nivel ridicat în 2022 în UE, dar România a fost veriga puternică, nu graniţa slabă”.

”România trebuie premiată pentru că a reuşit să apere graniţele, nu să fie sancţionată şi ţinută pe tuşă. Nu putem să mai acceptăm un astfel de tratament discriminatoriu pentru români, fără nici un temei”, mai afirmă Ionuţ Stroe.

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide