TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Irakul a fost acoperit de un strat gros de praf potocaliu. Aeroporturi închise și oameni care au acuzat probleme respiratorii

Un strat gros de praf portocaliu s-a aşternut duminică peste capitala irakiană, afectată de o nouă furtună de nisip care a provocat închiderea temporară a aeroporturilor internaţionale din Bagdad şi Najaf, într-o ţară în care astfel de fenomene meteorologice se agravează.

Zborurile au fost blocate din cauza vizibilității scăzute pe aeroporturile care deservesc Bagdadul și orașul sfânt șiit Najaf, fenomenul fiind așteptat să continue și în zilele următoare, potrivit serviciului meteorologic, scrie The Guardian.

„Zborurile au fost întrerupte pe aeroporturile din Bagdad și Najaf din cauza furtunii de praf”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității de aviație civilă, Jihad al-Diwan.

Spitalele din Najaf au primit 63 de persoane care sufereau de probleme respiratorii ca urmare a furtunii, a declarat un oficial din domeniul sănătății, adaugând că majoritatea au plecat dupa ce au primit un tratament adecvat. Alte 30 de spitalizări au fost raportate în provincia Anbar.

Numai în aprilie, cel puţin cinci furtuni de nisip au afectat ţara, determinând uneori aeroporturile din Bagdad şi Najaf să suspende pentru scurt timp zborurile şi conducând la spitalizări din cauza problemelor respiratorii.

Irak este una dintre cele cinci ţări cele mai vulnerabile la schimbările climatice şi la deşertificare. În noiembrie, Banca Mondială a estimat că ţara s-ar putea confrunta cu o scădere cu 20% a resurselor sale de apă până în 2050.

În următoarele două decenii, în Irak vor fi „272 de zile cu nisip” pe an, iar în 2050 va fi atins pragul de 300 de zile pe an, a indicat la începutul lunii aprilie un înalt oficial din Ministerul Mediului, Issa al-Fayyad, citat de agenţia INA.

Printre măsurile necesare pentru combaterea furtunilor de nisip şi de praf, ministerul a menţionat „creşterea acoperirii cu vegetaţie şi crearea de păduri, cu arbori corespunzători, care să acţioneze pe post de paravane”.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide