BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Reţeaua staţiilor de carburanţi din Iran este paralizată, marţi, ca urmare a unui posibil atac cibernetic care a vizat sistemul informatic centralizat, afirmă surse citate de agenţia Associated Press, potrivit mediafax.

Atacul pare să fi vizat sistemul de acordare a subvenţiilor la carburanţi, astfel că întreaga reţea a staţiilor de alimentare este blocată, formându-se coloane de maşini care aşteaptă să alimenteze.

Conform agenţiei semioficiale ISNA, este vorba de un incident informatic care are numele de cod “atac cibernetic 64411”.

Oficiali din cadrul Ministerului iranian al Petrolului participă la o reuniune de urgenţă pentru soluţionarea problemelor tehnice.

Atacul cibernetic nu a fost revendicat, dar codul utilizat este similar cu cel apărut în cursul unui atac informatic produs în iulie, care a perturbat sistemul feroviar din Iran.

Iranul se confruntă frecvent cu atacuri cibernetice. În 2010, Iranul a depistat un atac cu virusul Stuxnet care a afectat centralele nucleare, incidentul fiind atribuit Israelului şi Statelor Unite. După acest atac, Administraţia de la Teheran a deconectat de la Internet cea mai mare parte a reţelelor utilizate de instituţii.

Sursa: Știri pe surse


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide