TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Israelul a detectat primul caz de infectare cu Delta Plus. Purtătorul este un copil care venea din Europa

Israelul a detectat, miercuri, primul caz de infectare cu subvarianta Delta Plus a coronavirusului, o variantă care circula deja în mai multe țări din Europa. Anunțul a fost făcut de ministerul israelian al sănătății. În acest moment nu există încă indicii clare care să arate că Delta Plus este mai transmisibilă decât varianta Delta inițială. 

„Varianta AY4.2, care a fost descoperită în mai multe ţări europene, a fost identificată în Israel”, a anunțat ministerul israelian într-un comunicat, marţi seară, conform Agerpres.

Un copil de 11 ani venit din Europa era purtătorul subvariantei. El a fost identificat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi a fost plasat în carantină, a precizat aceeaşi sursă, subliniind că niciun alt caz nu a mai fost identificat de atunci.

Apariţia acestei noi variante ridică temerile unei transmisibilităţi şi mai puternice. Dar, pentru François Balloux, directorul Institutului de Genetică al UCL, această nouă variantă este încă rară şi nu pare să prezinte acelaşi risc ridicat de transmitere ca alte tulpini.

Varianta AY4.2, supranumită Delta Plus, a fost descoperită în Israel într-un moment în care ţara are în vedere ridicarea unor restricţii în vigoare, în special în ceea ce priveşte turismul.

Israelul a fost una dintre primele ţări ce a lansat o campanie de vaccinare în decembrie 2020 care a redus contaminarea, dar răspândirea variantei Delta şi ridicarea restricţiilor au favorizat apariţia unui nou val, la care guvernul a încercat să răspundă prin lansarea unei campanii pentru a treia doză de vaccin. Peste 60% dintre cei 9 milioane de israelieni au fost vaccinați cu două doze de vaccin şi peste o treime s-au imunizat și cu doza a treia.

„Este nevoie să se facă cercetări urgente pentru a ne da seama dacă această variantă Delta Plus este mai transmisibilă. Momentan, nu sunt indicii clare că este așa, dar trebuie să facem aceste cercetări pentru a ne da sa seama cât mai repede cum acționează și ce caracteristici are”, a spus el.

Gottlieb, care face parte din consiliul de administrație al Pfizer și este fost comisar al FDA, a subliniat că nu este un motiv de îngrijorare imediată, ci o atenționare și că astfel de cercetări trebuie să fie o prioritate în ceea ce privește evoluția pandemiei, așa cum se face constant și pentru gripă.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide