TRENDING

14:54 » Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate fi suspendat sau retras mandatul

14:45 » Rusia consideră „prezența concentrată” a navelor NATO în Marea Neagră drept o ameninţare: Suntem atenţi la România şi Bulgaria

14:41 » Percheziții acasă la Bianca Drăgușanu, acuzată de evaziune fiscală din vânzarea de haine. Polițiștii au dus-o la audieri

14:37 » Canicula face victime în România. 3 oameni au murit, numărul apelurilor la 112 crește. Arafat: „Oamenii nu mai pot”

14:29 » Un polițist din Sibiu este acuzat că a inventat un accident rutier. Ar fi mințit în procesul verbal ca să-și ajute un prieten

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Jeff Bezos s-a oferit să plătească două miliarde de dolari către NASA ca să îl lase să ducă oameni pe Lună

jeff bezos blue origin

Miliardarul Jeff Bezos a zburat în spațiu, în cadrul primului zbor comercial al companiei Blue Origin. Foto: Profimedia Images

Miliardarul Jeff Bezos, cel care deține Blue Origin, s-a oferit să acopere până la 2 miliarde de dolari din costurile NASA dacă agenția spațială americană îi acordă companiei sale un contract pentru realizarea unei nave spațiale concepute pentru a trimite astronauți pe Lună, relatează The Guardian.

În aprilie, NASA a atribuit SpaceX, deținută de miliardarul său rival, Elon Musk, un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru a construi o navă spațială pentru a duce astronauții pe suprafața lunară încă din 2024, respingând ofertele de la Blue Origin și Dynetics. Blue Origin colaborase cu Lockheed Martin, Northrop Grumman și Draper în ofertă. Agenția spațială a menționat propriile deficiențe de finanțare, evidența dovedită a SpaceX a misiunilor orbitale și alți factori atunci când și-a anunțat decizia de a-i oferi contracul lui Elon Musk.

Într-o scrisoare către administratorul NASA, Bill Nelson, Jeff Bezos a precizat că Blue Origin va renunța la plățile în anul fiscal curent guvernamental și în următorii doi.

”Această ofertă nu este o amânare, ci este o renunţare directă şi permanentă la aceste plăţi. Această ofertă acordă timp pentru ca acţiunile de creditare guvernamentală să ajungă din urmă ”, a spus Bezos.

“În loc de această abordare cu sursă unică, NASA ar trebui să adopte strategia sa originală de concurenţă. Fără concurenţă, la scurt timp după încheierea contractului, NASA va avea opţiuni limitate, în timp ce va încearca să negocieze termenele ratate, modificările de proiectare şi depăşirile de costuri”, a mai precizat Jeff Bezos.

Jeff Bezos, al doilea miliardar care a ajuns în spațiu

După Richars Branson, Miliardarul american Jeff Bezos a călătorit recent până la limita spațiului în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord s-au aflat patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Deși plimbarea supersonică a durat doar 11 minute, echipajul a profitat la maximum de întreaga aventură iar cei patru s-au distrat pe cinste în momentele de gravitație zero.

Alături de cel mai bogat om din lume, s-au aflat fratele miliardarului, Mark, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk, de 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez de 18 ani, Oliver Daemen. Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide