TRENDING
  • 18:27 » Cinci zile de sărbătoare pentru dâmbovițeni! Încep Zilele Județului Dâmbovița! Ce activități și evenimente sunt programate, astăzi, 31 mai
  • 18:27 » Bărbat cercetat de polițiști după ce a comercializat vopsea contrafăcută, sub brandul unui producător din Târgoviște
  • 18:26 » Nereguli grave în mai multe depozite de fructe și legume din județul Dâmbovița! Inspectorii ANSVSA au dat amenzi drastice
  • 18:25 » Pericol public! Taximetrist din Dâmbovița, prins beat și fără centură de siguranță în trafic
  • 18:25 » Un copil de 12 ani a murit după ce a fost lovit de o betonieră, în localitatea Ștefan cel Mare din Vaslui
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Jocurile tare de pe PlayStation 5 vor arăta și mai bine: actualizarea pe care ți-ai dorit-o din prima zi

PlayStation 5 continuă să fie o himeră pentru majoritatea celor care își doresc să pună mâna pe ea, dar norocoși se vor bucura de o veste bună.

În această săptămână, o actualizare iminentă pentru PlayStation 5 va introduce VRR pe consola de ultimă generație. Ca referință, VRR vine de la Variabile Refresh Rate sau Rată de Reîmprospătare Variabilă.

Acest detaliu tehnic este echivalentul a vertical sync, AMD Sync sau G Sync și creează o legătură mai strânsă între consolă și ecranul care afișează imaginea, pentru a preveni afișarea de artefacte, ruperea imaginii și alte discrepanțe vizuale. Practic, jocurile tale vor arăta mai bine, indiferent dacă sunt sau nu optimizate pentru a profita de VRR.

Sony PS5, mai aproape de Xbox Series X/S

Încă de la lansare, cea mai recentă generație de console de la Microsoft a inclus o tehnologie similară cu VRR, iar Sony a promis că va include așa ceva în PlayStation 5. Ne apropiem însă de aproximativ un an și jumătate de la momentul lansării ultimei generații de console, iar japonezii abia acum se țin de promisiune.

Ideea este că, prin VRR, consola va ajusta în mod dinamic rata de reîmprospătare, numărul de cadre pe secundă generate, în funcție de abilitățile televizorului sau monitorului la care ai conectat PlayStation 5. Conform datelor furnizate de Sony pe marginea subiectului, Variable Refresh Rate ajută la o randare mai rapidă a scenelor și reduce timpul de răspuns în comunicarea cu controllerul.

În cazul în care conectezi consola PS5 la un dispozitiv cu HDMI 2.1, VRR se va activa în mod automat, fără vreo intervenție din partea utilizatorului. Vor exista jocuri optimizate pentru a profita de rata de reîmprospătare variabilă, precum Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Marvel’s Spider-Man Remastered, Astro’s Playroom, Ratchet & Clank: Rift Apart, Resident Evil Village, Call of Duty: Vanguard, DIRT 5 și Destiny 2. Pe lângă acestea, însă, aproape orice joc pe care îl ai instalat pe consolă ar trebui să arate un pic mai bine și să-ți dea sentimentul că este mai sprinten, atât în procesarea comenzilor, cât și în redarea acțiunii.

Sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide