BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Joe Biden a semnat un ordin executiv privind criptomonedele

Președintele american, Joe Biden, a semnat, miercuri, un ordin executiv prin care cere guvernului să examineze riscurile și beneficiile criptomonedelor.

Măsurile se concentrează pe șase domenii cheie: protecția consumatorilor, stabilitatea financiară, activitatea ilicită, competitivitatea SUA, incluziunea financiară și inovarea responsabilă. Administrația Biden dorește, de asemenea, să exploreze o versiune digitală a dolarului.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat, miercuri, un ordin executiv privind supravegherea guvernamentală a criptomonedelor, care îndeamnă Rezerva Federală să analizeze dacă Banca Centrală ar trebui să își creeze propria monedă digitală. Acest ordin reprezintă, în esență, un punct de plecare pentru guvernul SUA în ceea ce privește modul în care va aborda criptomonedele la nivel macro.

A fost o directivă mult așteptată din cauza preocupărilor tot mai mari legate de reglementarea, din întreaga lume, în jurul pieței în curs de dezvoltare a activelor digitale. Administrația Biden consideră că popularitatea explozivă a criptomonedelor reprezintă o oportunitate de a examina riscurile și beneficiile acestora.

Unii dintre cei mai mari jucători din industria cripto au lăudat decizia. Cameron Winklevoss, cofondator al exchange-ului cu expunere pe criptomonede „Gemini”, a descris anunţul drept „un moment de cumpănă”.

„Ordinul executiv este, mai mult decât orice, defensiv. Ţelurile principale sunt protejarea stabilităţii financiare, la nivel global, a Statelor Unite, asigurarea faptului că reglementările americane (la nivel federal şi global) nu sunt ocolite folosind criptomonede, asigurarea faptului că investitorii în monede virtuale sunt protejaţi la nivel internaţional şi că industria este, în general, reglementată”, explică Guy Gotslak, cofondator al platformei de investiţii în criptomonede „My Digital Money”.

Măsurile anunțate miercuri se vor concentra pe șase domenii cheie: protecția consumatorilor, stabilitatea financiară, activitatea ilicită, competitivitatea SUA, incluziunea financiară și inovarea responsabilă.

Protejarea consumatorilor este o parte importantă a directivei. Au existat nenumărate povești despre investitori care au fost înșelați prin escrocherii cripto sau care au pierdut sume uriașe de bani prin atacuri cibernetice asupra burselor sau asupra utilizatorilor înșiși.

Administrația Biden solicită Trezoreriei să evalueze și să dezvolte recomandări de politică privind cripto. De asemenea, dorește ca autoritățile de reglementare „să asigure suficientă supraveghere și protecție împotriva oricăror riscuri financiare sistemice prezentate de activele digitale”.

Ordinul vine pe fondul îngrijorării tot mai mari că Rusia ar putea folosi criptomonedele pentru a evita impactul sancțiunilor financiare impuse de aliații occidentali ca răspuns la invazia din Ucraina.

Bitcoin pierde avansul înregistrat în urma ordinului executiv semnat de Joe Biden, care presupune studierea avantajelor şi dezavantajelor activelor digitale.

Sursa alephnews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide