TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Joe Biden: Putin a luat decizia de a invada Ucraina în câteva zile. Kievul va fi şi el atacat

Preşedintele american Joe Biden a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a luat decizia ca Rusia să invadeze Ucraina în câteva zile şi că, în acelaşi timp, capitala Kiev va fi şi ea atacată.

„În acest moment, sunt convins că a luat decizia”, a spus Joe Biden, într-o declaraţie de presă susţinută la Casa Albă.

 

„Rusia poate încă să aleagă diplomația. Nu este prea târziu să dezescaladeze și să se întoarcă la masa negocierilor. Azi-noapte, Rusia a fost de acord ca secretarul de stat (Antony) Blinken și ministrul de externe (Serghei) Lavrov să se întâlnească pe 24 februarie în Europa”, a spus Biden.

 

Dar dacă Rusia ia acțiune militară înainte de ziua aceasta, va fi clar că au trântit ușa diplomației. Vor fi ales un război. Și vor plăti un preț mare pentru asta, nu numai din cauza sancțiunilor pe care noi și aliații le vom impune împotriva Rusiei, dar și din cauza furiei restului lumii.

Preşedintele Biden a spus că, în acest moment, Ucraina este, practic, înconjurată de trupele ruseşti, desfăşurate atât la graniţa dintre Belarus şi Ucraina, frontiera ruso-ucraineană, la care se adaugă şi trupele din Crimeea şi Marea Neagră.

 

„Nu vom trimite trupe în ucraina dar vom continua sa susținem poporul ucrainean”, a spus preşedintele SUA.

 

Biden a fost întrebat și de exercițiile cu armament nuclear pe care Vladimir Putin are de gând să le supervizeze personal sâmbătă. Președintele american a spus că „nu crede” că liderul rus „se duce doar să contempleze rachetele”, ci va încerca să transmită un mesaj: încearcă să convingă că poate schimba „dinamica” în Europa.

 

Liderul american a condamnat escaladarea violenţelor şi încălcarea acordului de încetare a focului în regiunile separatiste din Donbas, Ucraina, precum bombardarea unei grădinţie în localitatea Staniţa, Lugansk şi a catalogat drept „dezinformări” care „sfidează logica” acuzaţiile separatiştilor pro-ruşi referitoare la intenţia Ucrainei de a declanşa o ofensivă.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide