BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a participat astăzi, 22 noiembrie 2022, la dezbaterea „Reciclarea, în fața unor provocări legislative”, organizată de DC NEWS. Alături de gazde, s-au aflat responsabili din Ministerul Mediului, președinți de consilii județene, deputați, senatori și reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniu.

Concluzia acestei întâlniri a fost că Dâmbovița a făcut pași importanți înaintea altor județe din țară în ceea ce privește gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor. Una dintre cele mai importante măsuri în domeniul protecției mediului, a spus Corneliu Ștefan, o reprezintă colectarea selectivă a deșeurilor de pe teritoriul întregului județ Dâmbovița. Proiectul are o valoare de peste 90.000.000 de euro. Acum se lucrează la documentația tehnică privind „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat”.

„Totodată, proiectele primăriilor dâmbovițene privitoare la o mai bună și mai consistentă colectare a deșeurilor au făcut din județul nostru un exemplu de urmat pentru foarte multe administrații din țară”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

A mai spus Corneliu Ștefan că autoritățile centrale trebuie să armonizeze legislația națională în domeniul mediului cu cea europeană, dar ținându-se cont de starea de fapt din teritoriu.

 

sursa:incomod-media.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide