TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a participat astăzi, 22 noiembrie 2022, la dezbaterea „Reciclarea, în fața unor provocări legislative”, organizată de DC NEWS. Alături de gazde, s-au aflat responsabili din Ministerul Mediului, președinți de consilii județene, deputați, senatori și reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniu.

Concluzia acestei întâlniri a fost că Dâmbovița a făcut pași importanți înaintea altor județe din țară în ceea ce privește gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor. Una dintre cele mai importante măsuri în domeniul protecției mediului, a spus Corneliu Ștefan, o reprezintă colectarea selectivă a deșeurilor de pe teritoriul întregului județ Dâmbovița. Proiectul are o valoare de peste 90.000.000 de euro. Acum se lucrează la documentația tehnică privind „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat”.

„Totodată, proiectele primăriilor dâmbovițene privitoare la o mai bună și mai consistentă colectare a deșeurilor au făcut din județul nostru un exemplu de urmat pentru foarte multe administrații din țară”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

A mai spus Corneliu Ștefan că autoritățile centrale trebuie să armonizeze legislația națională în domeniul mediului cu cea europeană, dar ținându-se cont de starea de fapt din teritoriu.

 

sursa:incomod-media.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide