BREAKING NEWS
  • 22:50 » Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon
  • 22:50 » Brad Pitt s-a îmbrăcat în fustă la premiera filmului Bullet Train. Explicația actorului
  • 22:50 » Brad Pitt spune că nu a venit vremea să se retragă: „Nu are nimic de-a face cu pensionarea”
  • 22:50 » Gabriela Firea reacționează în „scandalul vergeturilor”, provocat de George Buhnici: „E de neiertat!”
  • 22:50 » Doi turiști au găsit o banană atât de mare încât au mâncat din ea 2 zile
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Juventus, retrogradată din nou și deposedată de titluri? Sancțiuni grave luate în calcul + Alte 5 cluburi din Serie A anchetate?!

Juventus riscă sancțiuni grave dacă va fi găsită vinovată de fals în contabilitate

Juventus risca sanctiuni grave dacă va fi găsită vinovată de fals în contabilitate, susține Asociația italiană pentru protecția drepturilor consumatorilor, CODACONS.

Scandalul plusvalențelor fictive ia amploare în Italia. Asociația italiană pentru protecția drepturilor consumatorilor, CODACONS, susține că Juventus „ar putea fi retrogradată în Serie B și deposedată de cel puțin un scudetto, dacă nu chiar de ultimele două!”, din cauza acuzațiilor de fraudă. 

CODACONS este legată de CONI, Comitetul Olimpic Italian, iar președintele acesteia, Marco Donzelli, a vorbit despre ancheta în operațiunea Prisma privind afacerile cu câștigurile de capital ale lui Juventus.

Zlatan Ibrahimovic, verdict în cazul Balonului de Aur: „Lewandowski merita trofeul” + „El e cel mai bun fotbalist din istorie, l-am imitat”
BALONUL DE AUR
Zlatan Ibrahimovic, verdict în cazul Balonului de Aur: „Lewandowski merita trofeul” + „El e cel mai bun fotbalist din istorie, l-am imitat”

Plângere la Antitrust

„Sistemul acuzator e foarte grav și aruncă o lumină sumbră asupra ultimelor campionate de fotbal, și pentru că a existat o adevărată dominație torineză în ultimul deceniu, care s-a încheiat în 2021 cu titlul cucerit de Inter”, a declarat Donzelli în presa peninsulară.

Dacă Juventus ar fi câștigat în mod ilegitim un avantaj față de cluburile rivale din Serie A cu operațiuni de acest tip, atunci Federația și Autoritatea pentru competiția de piață vor trebui să intervină și să-i sancționeze pe cei responsabili. 

Din acest motiv și pentru a proteja miile de fani, vom depune o plângere la Antitrust și la Parchetul Federal prin care cerem retrogradarea în Serie B și revocarea ultimelor titluri câștigate în umbra acestor operațiuni potențial ilegale”.

3 exerciții contabile: 42 de transferuri anchetate

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital artificiale și modul în care ar fi fost plătit Cristiano RonaldoSchimbul Arthur – Pjanici cu Barcelona e cel care a ridicat cele mai multe semne de întrebare. 

282 de milioane e suma luată la bani mărunți de Procuratură. Acuzarea cercetează un bilanț de plusvalențe fictive în trei exerciții contabile, între 2018 și 2021. Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv!

Alte cinci cluburi din Serie A anchetate?

Potrivit Corriere dello Sport, Juventus este doar unul dintre numeroasele cluburi investigate pentru transferurile umflate, pe lângă Napoli (cazul Osimhen și transferul de la Lille), Roma, Atalanta, Genoa și Sampdoria.

Ancheta asupra lui Juventus este în derulare, la birourile clubului din Torino și Milano fiind făcute percheziții vineri și sâmbătă, dar acesta e doar începutul după audierile șefilor clubului din ultimele zile.

 

sursa:gsp.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide