TRENDING
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
  • 20:55 » Un elev suspectat de trafic de droguri în licee povesteşte “vizita” mascaţilor: “Mama le-a făcut cafea. E obişnuită săraca”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Șeful republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a reacționat cu furie la comentariile făcute miercuri de deputatul Viktor Sobolev, membru al Dumei de Stat, cu privire la necesitatea de a lua măsuri împotriva soldaților neîngrijiți și nebărbieriți din armata rusă, declanșând un război al cuvintelor între cei doi bărbați, potrivit The Moscow Times.

Rapoarte potrivit cărora soldații ruși care luptă în Ucraina au fost forțați să își radă barba au apărut pe canalele pro-guvernamentale Telegram la începutul acestei săptămâni.

Chiar dacă afirmațiile au fost rapid contestate de Denis Pușilin, un oficial separatist rus din autoproclamata Republică Populară Donețk, precum și de șeful abhaz al unității de voluntari „Piatnashka”, Akhra Avidzba, Sobolev a continuat să apere măsura într-un interviu acordat postului de știri RBC publicat miercuri.

„Aceasta este o cerință de bază a disciplinei militare”, a declarat Sobolev, care este membru al Comisiei pentru apărare din Dumade Stat, citat de RBC.

„Un soldat este văzut de civili, el ar trebui să arate exemplar. Dacă merge neîngrijit și nebărbierit, atunci acest lucru nu îl complimentează nici ca persoană, nici ca soldat”, a adăugat deputatul.

Remarcile lui Sobolev au fost rapid preluate de liderul cecen Kadyrov, care a văzut în cuvintele politicianului moscovit un atac la adresa soldaților „voluntari” originari din Cecenia și, în consecință, islamofobie.

„Sobolev știe foarte bine cine poartă barbă pe front și de ce”, a scris Kadîrov pe Telegram.

„De aceea sunt destul de sigur că este o provocare care caută să diminueze spiritul de luptă al soldaților care duc un război sfânt pentru Cel Atotputernic … 99,9% din echipa noastră poartă barbă, o îngrijesc, o poartă conform sunnah”, a adăugat el, referindu-se la un stil de viață care urmează obiceiurile profetului Mahomed.

Kadîrov a adăugat că Sobolev „trebuie să aibă foarte mult timp liber” și l-a sfătuit pe deputat, care deține gradul de general-locotenent în armata rusă, fie să se concentreze pe generarea de noi strategii militare, fie „să se îmbarce spre linia frontului”.

Ca răspuns la criticile lui Kadîrov, Sobolev a revenit asupra remarcilor sale anterioare într-o declarație separată publicată de RBC.

Sobolev a precizat că a vizitat regimentul cecen și a constatat că toți soldații săi arătau „impecabil” și „bine echipați”.

„Să le cerem să își radă barba ar fi o prostie”, a adăugat Sobolev.

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide