BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Kia a bătut Audi si Mercedes-Benz chiar la ele acasă

Kia EV6 a fost votat „Mașina anului 2022” în categoria „Premium” a concursului „German Car of the Year” (GCOTY).

EV6 a luptat împotriva unei serii de concurenți rivali, printre care s-au numărat Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq și Mercedes-Benz Clasa C.

Un juriu format din 20 de jurnalişti auto a evaluat modele noi cu un preţ de bază cuprins între 25.000 şi 50.000 de euro pentru a determina câştigătorul general al categoriei Premium.

Pe lângă cele trei categorii principale care includeau modele din clasele „Compact”, pentru automobilele cu prețuri sub 25.000 de euro, „Premium”, pentru automobilele cu prețuri între 25.000 și 50.000 de euro și „Luxury”, pentru automobilele cu prețuri de peste 50.000 de euro, competiția a inclus și o categorie suplimentară numită „New Energies”, care reprezenta automobilele electrice alimentate exclusiv cu baterii sau hidrogen. Kia EV6 s-a clasat pe locul al doilea în această categorie.

EV6 este primul automobil electric Kia bazat pe platformă E-GMP

Arhitectura permite automobilului să atingă o autonomie de până la 528 kilometri cu o singură încărcare a bateriei, conform ciclului combinat WLTP, în timp ce tehnologia de încărcare de 800V face ca șoferii să poată încărca EV6 de la 10 la 80% în doar 18 minute.

Disponibil atât în configurații cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală, clienții pot alege între bateria cu autonomie extinsă (77.4 kWh) și standard (58.0 kWh). Acumulatorul de 77.4 kWh este asociat unui motor electric de 168 kW (229 CP) care antrenează roțile din spate, în timp ce modelele cu tracțiune integrală (AWD) cu două motoare electrice pot produce un total de 239 kW (325 CP).

Un model EV6 GT cu tracțiune integrală, cu  585 CP va fi pus în vânzare la sfârșitul anului 2022. Pachetul de baterii de 58.0 kWh este asociat cu un motor electric de 125 kW. Acesta antrenează roțile din spate. Modelele cu tracțiune integrală, cu două motoare, pot produce o putere totală de 235 CP.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide