BREAKING NEWS
  • 1:21 » Vaccinul românesc este gata
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Klaus Iohannis a decorat voluntari implicați în lupta cu pandemia: Ați văzut chipuri brăzdate de suferință, ochi care implorau salvarea

Klaus Iohannis a decorat marți voluntar din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență. Președintele a evidențiat implicarea și sacrificiul acestora în momente cheie ale pandemiei. „Ați văzut chipuri brăzdate de suferință, ochi înlăcrimați care implorau salvarea și v-ați confruntat cu dezolarea. Cu toate acestea, ați găsit mereu puterea de a merge mai departe, înfruntând pericolul, indiferent de consecințe. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți”, a spus președintele.

Domnule ministru, Domnilor secretari de stat, Doamnă manager general, Doamnelor și domnilor,

Dragi voluntari, Bine ați venit la Palatul Cotroceni!

Sunt onorat să găzduiesc acest eveniment, care marchează prețuirea și recunoștința pentru contribuția dumneavoastră esențială la dezvoltarea unei societăți mai bune.

România va deveni țara pe care ne-o dorim prin implicarea solidă a câti mai mulți oameni responsabili, care gata să sacrifică timpul și sunt să-și pună abilități în slujba ajutării semenilor, pentru a reduce marginalizarea și inechitățile, pentru a combate sărăcia și abuzurile. . .

Dumneavoastră, cei prezenți astăzi aici, ați fost un sprijin important pentru cadrele medicale care se luptă zilnic pentru a salva vieți, într-una dintre cele mai grave crize sanitare din istorie. În acești ultimii doi ani, ați fost alături de cei mai greu încercați și le-ați alinat durerea, le-ați dat speranță că acest calvar se va termina, iar ei vor putea întoarce sănătoși acasă, alături de cei dragi.

Ați văzut chipuri brăzdate de suferință, ochi înlăcrimați care implorau salvarea și v-ați confruntat cu dezolarea. Cu toate acestea, ați găsit mereu puterea de a merge mai departe, înfruntând pericolul, indiferent de consecințe. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți, pentru că nu ați ezitat să puneți pe primul loc binele celorlalți! Curajul cu care v-ați adaptat acest timp extrem de dificil este exemplar, în contextul în care pandemia de COVID-19 a însemnat în primul rând foarte multă incertitudine.

„Curajul și altruismul de care dați dovadă creează premisele pentru o națiune puternică și solidară”

Doamnelor și domnilor,

În aceste momente excepționale pe care le traversăm cu toții, acțiunile dumneavoastră reîncarcă de semnificație concepte precum cel de voluntariat și de angajament social. Asumarea responsabilității sociale este o alegere a celor mai puternici, a celor care nu pot trece nepăsători pe lângă nedreptate, boală ori sărăcie. Recunoscând meritele celor decorați cu acest ordin, statutul român prețuiește potențialul societăților civile, precum și capacitatea cetățean de a contribui la edificarea unei Românii mai bune.

Curajul și altruismul de care dați dovadă creează premisele pentru o națiune puternică și solidară. Sunt bucuros că astăzi am această ocazie de a vă arăta că românii vă văd și vă apreciază. Ne înclinăm în fața dârzeniei și compasiunii pe care le manifestați zi de zi.

Sacrificiile pe care le faceți atât, cât și familiile dumneavoastră, puterea interioară pe care o emanați de fiecare dată când luptați pentru viețile celor aflați în suferință, voința și energia sunt valori care ajută societatea noastră să se primească din punct de vedere moral.

Ordinul Meritul pentru promovarea drepturilor omului și angajamentul social surprinde esența misiunii de întrajutorare și a recunoașterii celor care cred că stă în puterea noastră să construim o societate a oportunității deschise tuturor, fiind mereu alături de semenii noștri aflați în nevoie.

Vă îndemn să rămâneți la fel de implicați, motivați și perseverenți și adresez tuturor românilor un apel la unitate, speranță și curaj în lupta pentru același obiectiv: depășirea pandemiei. Vaccinarea rămâne singura cale eficientă pentru a nu proteja de forme severe de boală. Doar prin vaccinare vom putea pune această criză sanitară și nu vom putea recâștiga normalitatea.

Sursa: Digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide