TRENDING

15:40 » Ce a descoperit FBI despre Thomas Matthew Crooks, tânărul care l-a împușcat pe Donald Trump

15:31 » Un urs a fost văzut la intrarea pe un traseu turistic foarte frecventat. Avertismentul Salvamont: „Nu are frică de om”

15:26 » Ministrul Muncii: Nicio pensie nu va scădea. Recalcularea pensiilor ajunge în perioada 16-31 august

15:23 » Aproape 100.000 de apeluri la 112 au fost înregistrate în weekend, în timpul primului cod roșu extins de caniculă

15:19 » Aglomerație pe Autostrada Soarelui, dar și pe drumurile care leagă stațiunile de pe litoral

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Klaus Iohannis, despre accidentele tot mai dese de pe șoselele din România: “E o tragedie. Lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă”

7 persoane au murit la finalul lunii iulie, într-un accident produs în județul Bacău.

7 persoane au murit la finalul lunii iulie, într-un accident produs în județul Bacău. Foto: ISU Bacău

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre accidentele rutiere grave, care sunt tot mai frecvente pe șoselele din România. Șeful statului le-a catalogat ca fiind “o tragedie”. “Pe lângă lipsa drumurilor, o altă cauză a acestor accidente este faptul că lumea la noi e din ce în ce mai nervoasă”, a declarat Iohannis.

Președintele s-a aflat miercuri într-o vizită în Parcul Natural Comana, iar la declarații a fost întrebat ce părere are despre accidentele tot mai dese, soldate cu zeci de morți, care se petrec pe șoselele din țară.

“Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și probabil ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a mai spus că o nevoie de drumuri mai multe și mai bune, dar și de o mai bună disciplină a șoferilor.

E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe, nu vom stăpâni fenomenul și este trist. Este foarte trist, mai ales acum în perioada de concedii în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa. Guvernul pe de o parte își face treaba. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați.”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Doar marți, pe 3 august, au avut loc mai multe accidente rutiere grave, soldate în total cu 11 morți. Iar la finalul lunii trecute, în județul Bacău, 7 oameni au murit într-un accident de circulație produs între un autoturism și un microbuz.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide