TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Klaus Iohannis despre cum va fi la iarnă criza energiei: „Nimeni nu dorește ca oamenii să stea acasă în frig”

Președintele Klaus Iohannis spune că nimeni nu dorește ca oamenii să stea acasă sau în instituții în frig, la iarnă, dar că acolo unde se poate, e înțelept să fie făcute economii.

El a răspuns astfel unei întrebări legate de recomandarea Comisiei Europene de reducere a consumului de energie cu 15%.  Iohannis: Nu putem să funcționăm cu legi ale Securității Naționale făcute în ’91, ’92

„Criza energetică este urmare a războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei, nu este o problemă care a fost creată în România pentru români și nu este o problemă creată în Europa pentru europeni. Guvernul României a luat lucrurile foarte în serios, a căutat și a găsit modalități de ameliorare a situației”, a spus Klaus Iohannis.

„În toate discuțiile pe care le-am avut eu cu premierul și cu ministrul Energiei am subliniat că prima prioritate trebuie să fie consumatorii, românii care stau acasă și așteaptă soluții, și dintre ei, o atenție specială trebuie îndreptată către consumatorii vulnerabili, care nu-și permit să plătească prețuri mari la energie. Toate demersurile și ordonanțele care s-au dat în acest domeniu au fost construite în așa fel încât, sigur, să sprijine sectorul producției și distribuției, dar prioritar să fie protejați oamenii de creșteri exacerbate ale prețurilor”, a explicat el.

„Aceste lucruri se întâmplă. Ultima ordonanță, care a creat o oarecare rumoare în piață, protejează cetățenii români. În același timp, este gândită pentru a crea o echilibrare în piață, fiindcă, trebuie să recunoaștem, unii au făcut profituri uriașe”, a continuat Iohannis.

„Premierul și ministrul Energiei m-au asigurat că România a luat măsurile necesare, a generat rezervele necesare de gaz pentru a putea trece România prin iarnă”, a mai spus președintele. În ceea ce privește economisirea energiei, Iohannis a spus că încă mai există instituții și oameni care „irosesc energia, pur și simplu, ceea ce nu este foarte înțelept în condițiile în care este scumpă și probabil la mare căutare în această iarnă”.

„Haideți să nu înțelegm greșit: nu dorește nimeni să avem instituții unde se stă pe frig, ca acum mulți ani, și nu-și dorește nimeni ca oamenii să stea acasă și să tremure de frig. Însă acolo unde se poate face economie, este înțelept, este bine și este corect să se facă”, a mai spus președintele.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide