TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”

Președintele Klaus Iohannis a mulțumit, luni, Germaniei pentru sprijinul pe care-l acordă României în privința aderării la spațiul Schengen. Șeful statului a fost prezent la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Unității Germane. Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la cea de-a 33-a aniversare a Unității Germane, prilej cu care a ținut să mulțumească Germaniei pentru că susține demersul României de a adera la spațiul Schengen. “Un proverb pe care îl întâlnim atât în România, cât și în Germania afirmă că „prietenul la nevoie se cunoaște” / “Wahre Freunde erkennt man in der Not”. Susținerea vocală și constantă a Germaniei în favoarea aderării României la spațiul Schengen este elocventă în acest sens. Sperăm să atingem acest deziderat cât mai curând, atât în baza performanțelor noastre larg recunoscute, cât și ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesității de coeziune, reziliență, solidaritate și securitate sporită”, a spus șeful statului. Klaus Iohannis a amintit și de tensiunile din interiorul UE. “Ne confruntăm în prezent cu evoluții complexe și nedorite, care afectează pacea și securitatea pe continentul nostru și în întreaga lume. Privind însă în urmă la reunificarea poporului german, ne păstrăm încrederea în victoria valorilor și a idealurilor care stau la baza Uniunii Europene: democrația, statul de drept, solidaritatea și respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Împreună, uniți, vom învinge toate provocările!”, a spus președintele.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni, 2 octombrie 2023, o alocuțiune în cadrul evenimentului organizat cu prilejul Zilei Unității Germane.

sursa:digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide