TRENDING
  • 20:44 » Impact violent pe Valea Dâmboviței! O persoană a fost transportată la spital
  • 20:43 » Crește numărul șoferilor prinși drogați la volan în Dâmbovița! Doi tineri s-au ales cu dosare penale
  • 20:42 » Scene incredibile petrecute pe un bulevard din Târgoviște! Un prahovean a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a încercat să se ascundă în curtea unui localnic
  • 20:42 » Cât a ajuns să coste să repari o bară de la maşină în service-urile din România. După poliţele RCA, ar putea urma o nouă plafonare
  • 20:38 » Lovitură pentru românii care vor să plece în vacanţă. Cu cât se vor scumpi biletele de avion din vară
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Klaus Iohannis pledează pentru mai multă coeziune în UE: Nivelul de dezvoltare dintre statele-membre și regiuni e inegal

Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru „o viziune pe termen mediu și lung pentru Uniunea Europeană” în contextul în care „nivelul de dezvoltare dintre statele membe și regiuni este inegal”. El a intervenit online la dezbaterea „Să vorbim despre viitorul Europei”, organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

„Dialogul cu privire la viitorul Europei va trebui să ofere o viziune pe termen mediu şi lung pentru Uniunea Europeană.

Avem nevoie să consolidăm rezilienţa Uniunii Europene, sporindu-i capacitatea nu doar de a gestiona urgenţele, ci şi să adapteze şi să impulsioneze reforme care să ne permită tuturor să fim pregătiţi pentru oportunităţile şi provocările viitorului. Însă nu pornim de la zero în acest efort”, a spus şeful statului.

În acest sens, președintele a apreciat că o bază este reflectată în Agenda Strategică a Uniunii Europene 2019-2024.

În opinia sa, conferinţa privind Viitorul Europei „trebuie să dea cetăţenilor posibilitatea să arate unde consideră acţiunile Uniunii Europene ca fiind importante pentru viaţa lor” şi a menţionat cele 10 angajamente din Declaraţia de la Sibiu, după Summitul din 2019.

Şeful statului a subliniat, conform Agerpres, că „nu trebuie să uităm că în cadrul Uniunii Europene nivelul de dezvoltare dintre statele membre şi regiuni este inegal, necesitând astfel un efort susţinut pentru a ne asigura că viitorul va duce la mai multă coeziune, în loc să adâncească decalajele”.

Astfel, a apreciat că „rezilienţa strategică a Uniunii trebuie să înceapă ca un proces intern de transformare şi construcţie” şi pe termen lung rezilienţa „trebuie consolidată prin luarea unor decizii care vor limita dependenţele Uniunii Europene”.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide