TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Trupele ruse continuă să se apropie şi este în curs de consolidare apărarea oraşului, cu amenajarea de fortificaţii şi posturi de control, transmite agenţia EFE.

„Pe măsură ce inamicul se apropie, situaţia la Kiev devine tot mai periculoasă. Combatanţii noştri, unităţile de Apărare Teritorială luptă eroic pentru pământul nostru. Ne consolidăm apărarea. Se instalează fortificaţii şi posturi de control la intrările în oraş. Şi vă îndemn pe toţi să rămâneţi calmi. Vă rog, nu ieşiţi decât dacă auziţi sirena de raid aerian”, a spus Klitschko, într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei ucrainene.

El a precizat că serviciile esenţiale funcţionează în continuare la Kiev, dar metroul şi transportul de suprafaţă şi-au redus programul de funcţionare ca urmare a instituirii interdicţiei de circulaţie între orele 20:00 şi 08:00.

Un lung convoi militar rus a fost detectat luni din satelit în apropiere de Kiev.

Conform imaginilor difuzate de compania Maxar Technologies, convoiul se întindea pe o lungime de 64 de kilometri şi era format din transportoare blindate, piese de artilerie şi alte vehicule militare, fiind localizat în apropierea bazei aeriene Antonov, la circa 30 de kilometri de centrul Kievului.

Apărarea capitalei este organizată de generalul Mikola Jirnov, numit de preşedintele Volodimir Zelenski comandant al administraţiei militare din Kiev.

Într-o intervenţie în care a anunţat această numire, Zelenski a estimat că oraşele Harkov şi Kiev sunt acum ţintele cele mai importante ale Rusiei.

.

sursa: newsweeek.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide