BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Odată cu declanşarea pandemiei, segmentul de vârstă 18-24 a urcat de pe ultimul loc pe locul al doilea în topul celor mai activi candidaţi, aplicările lunare ale acestora depăşind 330.000. Cu toate acestea, procentul celor care îşi şi transformă intenţia în fapt este foarte mic, astfel că doar 17,7% dintre ei spun că s-au şi angajat în ultimele 6 luni, arată datele celui mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs România.

„Una dintre puţinele şi cele mai îmbucurătoare surprize ale pandemiei a fost să vedem că tinerii au devenit foarte harnici când vine vorba de aplicări. Intenţia lor de angajare e, cu siguranţă, mult peste perioada prepandemică şi chiar la un nivel istoric: avem cu 123% mai multe aplicări din partea lor în luna septembrie a acestui an versus 2019. Oferta de joburi pentru acest segment e şi ea una extrem de generoasă – peste 27.000 de noi joburi lunare. Cu toate acestea, realitatea din piaţă ne arată că procentul celor care îşi şi transformă intenţia în fapt este foarte mic”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.

Principalele motive care i-au determinat pe tineri să aplice mai mult în această perioadă e dorinţa de stabilitate financiară, nevoia de a acumula experienţă într-un timp cât mai scurt, faptul că au avut mai mult timp liber ca urmare a mutării cursurilor în mediul online, creşterea numărului de joburi remote, dar şi de nevoia de a-şi putea acoperi cheltuielile pentru a nu se întoarce să locuiască cu părinţii, odată cu trecerea în online.

Sursa: Mediafax


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide