BREAKING NEWS
  • 22:50 » Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon
  • 22:50 » Brad Pitt s-a îmbrăcat în fustă la premiera filmului Bullet Train. Explicația actorului
  • 22:50 » Brad Pitt spune că nu a venit vremea să se retragă: „Nu are nimic de-a face cu pensionarea”
  • 22:50 » Gabriela Firea reacționează în „scandalul vergeturilor”, provocat de George Buhnici: „E de neiertat!”
  • 22:50 » Doi turiști au găsit o banană atât de mare încât au mâncat din ea 2 zile
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Târgul de Crăciun din Timișoara, desfășurat în pandemie, va fi îngrădit. Casa de Cultură și Primăria Timișoara au decis că accesul va fi permis doar celor care au certificat verde. Zona din fața Operei și parcarea Modex, dar și Piața Libertății vor fi îngrădite, iar la mâncare se va intra liber, dar vânzătorii vor cere dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Bradul e adus de o firmă din Reșița și costă 10.000 de euro.

Mai sunt doar câteva zile până la deschiderea Târgului de Crăciun din Timișoara, iar organizatorii au stabilit în sfârșit cum va fi permis accesul în zonele în care vor fi amplasate căsuțele cu tot felul de produse. S-a decis și suplimentarea numărului de căsuțe, de la 50 la 60.

Târgul de Crăciun va avea loc în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022, în Piața Victoriei, în Piața Libertății, pe str. Mărășești, pe str. Victor Vlad Delamarina și în parcarea Modex. În fața Operei Române va exista un patinoar, iar în parcarea de la Modex a fost anunțat un mic parc de distracții, în timp ce zona cu mâncare se va întinde pe cele două străzi pietonale. Căsuțe mai multe vor fi în Piața Libertății, au transmis până acum organizatorii.

„În ceea ce privește accesul, au fost definite trei zone: zona patinoarului + zona Modex, Piața Libertății și zona de alimentație publică. Primele două vor fi delimitate și accesul se va face pe bază de certificat verde. În cea de-a treia, scanarea certificatelor se va face de către comercianți, care vor funcționa pe modelul teraselor/restaurantelor cu servire afară”, ne-a declarat Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură Timișoara.

Bradul costă 10.000 de euro și vine din Reșița

Reprezentanții instituției din subordinea primăriei au vrut să aducă un brad artificial din Olanda, pe care să-l amplaseze în Piața Libertății.

„Bradul va fi în Piața Libertății, pentru că nu este loc în Piața Victoriei. Bradul vine din Olanda, este un brad artificial. El a fost gândit a fi din luminițe, pe un schelet metalic. Locul unde se poate el ancora în Piața Operei este foarte aproape de patinoar. Nu merge pe schelet metalic. Va fi un brad artificial”, ne spunea Mingasson în urmă cu o săptămână.

Directorul Casei de Cultură n-a vrut să dezvăluie prea multe despre pomul de Crăciun, primul brad artificial pe care îl va avea Timișoara de Crăciun. Casa de Cultură a ajuns până la urmă să închirieze bradul, chiar miercuri, 24 noiembrie.

La ora 10.30, Casa de Cultură a cumpărat, pe SEAP, servicii de închiriere „brad decorativ 10 metri”, cu 52.525 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 10.600 euro. De la aceeași firmă, MIBIGO Trading din Reșița, s-au cumpărat, tot miercuri, un „pachet globuri decor” la suma de 29.051 lei cu TVA, adică aproape 5.900 de euro, dar și un „pachet servicii decor sărbători de iarnă” cu 22.474 lei cu tot cu TVA, echivalentul a peste 4.500 de euro.

Sursa tion.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide