TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O povestioară a locului spune că lacul nu ar fi luat ființă datorită precipitațiilor așa cum este specificat inclusiv pe afișele din zonă, ci după activitatea intensă a muncitorilor în cadrul carierei de extragere. Aceștia ar fi săpat atât de mult în locul respectiv până au atins pânza freatică, iar astfel, într-un timp scurt, apa a reușit să umple cariera.

În imediata apropiere a lacului se află rămășițele celui mai recent vulcan activ de pe teritoriul țării noastre. Vulcanul de la Racoș a fost asemănat de cei care au studiat materia întărită pe marginile acestuia cu renumita formațiune de acest gen, numită Etna.

 

De asemenea,la baza lui, este regăsită din belșug, piatra ponce, un element extrem de ușor din punct de vedere al greutății, însă suficient de ferm încât să fie exploatat de localnici pentru construcția locuințelor. În localitatea Racoș se regăsește și un castel construit în întregime din piatra ponce.

Întreaga zonă a primit titulatura drept „Complexul geologic de la Racoș”, devenind mai ales pentru locuitorii din Transilvania unul dintre punctele turistice cheie. Din nefericire, la nivel național, minunile naturii din această localitate nu sunt atât de cunoscute încă.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide