TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Laporta, primele declarații după despărțirea de Messi: “Clubul e deasupra tuturor, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume!”

 

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a susținut azi o conferință de presă în care a explicat despărțirea de Leo Messi, după anuntul care a făcut ieri înconjurul lumii.

Athletic Club v FC Barcelona - Copa del Rey Final, Seville, Spain - 17 Apr 2021

Ce spune Joan Laporta despre plecarea lui Leo Messi de la Barcelona

Oficialul catalanilor a dezvăluit că gruparea blaugrana ar fi trebuit să facă un sacrificiu mult prea mare pentru a-l păstra pe starul argentinian: ipotecarea drepturilor TV pentru următorii 50 de ani.

“Am venit aici să explic situația în care am ajuns în negocierile cu Leo Messi. Salariile noastre reprezintă 110% încasările clubului. Regulile Ligii Profesioniste sunt dictate de fair-play-ul financiar. Știam această situație atunci când am venit aici, dar după audit am aflat că cifrele sunt mult mai rele decât ni s-a spus inițial. Pierderile clubului sunt mult mai mari decât credeam. Actualele contracte formează o masă salarială uriașă, iar totul e legat de fair-play-ul financiar. Din acest motiv nu am putut să ne încadrăm în fair-play-ul financiar cu contractul lui Messi.

Pentru a ne încadra în regulile fair-play-ul financiar, ar fi trebuit să acceptăm acordul financiar propus de Ligă și să ipotecăm drepturile de televizare pentru următorii 15 ani. Nu pot lua o decizie care va afecta clubul în următorii 50 ani! Clubul are peste 100 de ani și este deasupra tuturor, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume. Îi vom mulțumi mereu lui Messi pentru ce a făcut aici, dar clubul vine înaintea oricui. Când am înțeles care este situația reală, am înțeles că nu putem pune clubul într-o situație riscantă. Singura variantă prin care Messi putea semna ar fi fost să acceptăm oferta Ligii (n.r acordul cu CVC), dar această operațiune ar fi pus clubul în pericol în următorii 15 ani. Nu puteam face asta! Messi a vrut să stea, noi am vrut să-l păstrăm”, a declarat Joan Laporta.

“Trebuie să ne supunem regulilor. Poate că regulile ar putea să fie mai flexibile, dar asta nu este o scuză. Am fost nevoiți să ne descurcăm cu moștenirea grea pe care am primit-o. Messi trebuie felicitat, rădăcinile lui sunt în Barcelona, iar eu unul sunt foarte trist că s-a ajuns aici. Messi a avut cel mai mare succes din istoria clubului. A fost un jucător de referință pentru cea mai frumoasă eră din istoria clubului. O nouă eră începe acum, în istoria vom avea ‘înainte de Messi’ și ‘după Messi’. Ne-a adus multă bucurie și trebuie să-i fim recunoscători pe vecie”, a mai afirmat Laporta.

Leo Messi, OUT de la Barcelona

Superstarul argentinian Lionel Messi nu va semna o prelungire a contractului cu FC Barcelona, club pe care-l va părăsi după mai bine de 20 de ani, a anunţat joi seara gruparea catalană.

”Deşi s-a ajuns la un acord între FC Barcelona Şi Leo Messi (…) acesta nu poate fi formalizat din cauza obstacolelor economice şi structurale (regulamentele Ligii spaniole). Ca urmare, Lionel Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele lor, atât ale jucătorului, cât şi ale clubului, nu pot deveni realitate”, se arată într-un comunicat al clubului catalan.

Lionel Messi (34 ani), sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a evoluat întreaga sa carieră la FC Barcelona, care l-a recrutat în 2001, când avea doar 13 ani.

El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile, câştigând alături de Barca zece titluri în La Liga şi patru UEFA Champions League, printre alte trofee.

În vara trecută, fotbalistul argentinian a cerut rezilierea contractului său cu Barcelona, din cauza lipsei de rezultate din ultimii ani şi a dezacordurilor cu fosta conducere a clubului, dar în final a acceptat să-şi respecte angajamentul. La momentul respectiv, presa sportivă internaţională anunţa că Messi urma să semneze cu echipa engleză Manchester City pregătită de Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei, cu care argentinianul are o relaţie foarte bună.

În această vară, Messi a cucerit primul său trofeu cu selecţionata Argentinei, care a învins Brazilia în finala turneului Copa America 2021.

Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, şi-a încheiat pe 30 iunie vechiul contract cu Barcelona, semnat pe 25 noiembrie 2017, cu o clauză de reziliere de 700 milioane euro.

sursa:digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide