TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Leacurile băbești absurde prin care românii își pot băga în spital copiii

DE CE NU TREBUIE SĂ-ȚI TORNI ÎN CAP ORICE-ȚI VINE LA MÂNĂ

În urmă cu doar câțiva ani, gazul era cea mai tare substanță care-ți ucidea toți păduchii din păr. Ce să zic, am încercat și eu și chiar a fost eficient. Habar n-aveam ce aș fi putut să pățesc. Se pare că nici ai mei nu știau cum au fost la un pas să mă bage în spital.

„Pielea capului reprezintă o zonă cu o foarte bună absorbție pentru că este bine vascularizată și multe dintre substanțele respective se absorb cu ușurință, în special în cazul copiilor unde greutatea corporală este mult mai mică. Gazul este un iritant local, produce leziuni la nivelul pielii capului, dar nu produce deces”, a explicat Radu pentru VICE.

„În cazul fetițelor, s-au folosit niște substanțe insecticide care erau pentru uz veterinar. În primul rând, nu trebuie folosite astfel de substanțe în tratamentul bolilor umane. Acolo s-au folosit concentrații greșite din aceste substanțe, nu s-au respectat diluțiile respective. În ziua de astăzi sunt foarte multe substanțe pentru acest lucru și nu mai sunt necesare remediile băbești. La momentul la care erau folosite nu existau alternative care să asigure eficiență și siguranță.”

ȘOSETE CU OȚET, „STINSE” CU APĂ

Când aveam febră, venea mereu bunică-mea cu soluția salvatoare. Era un fel de potir magic sub forma unei sticle ieftine de plastic pe care scria „OȚET”. Lua o pereche de șosete și le îmbiba în oțet stins cu apă, că zicea că nu e bine să nu-l îndoie deloc. Și, habar n-am cum, dar în juma’ de oră nu mai frigeam așa de tare.

„Vorbim despre acid acetic, așa că se poate produce o iritație a pielii, iar la copii pot apărea chiar leziuni cutanate”, mi-a zis Radu. „Acestea pot duce la necroze de piele și apariția de leziuni ulcerate care se pot infecta și să determine ulterior complicații importante, până la infecția osului sau a musculaturii, lucru care complică mult situația. Cel mai frecvent apare o zonă de iritație la contact.” Am scăpat, așadar, de zeci de ori. Și eu, și restul oamenilor de vârsta mea care acum 30 de ani erau copii.

SPIRT LA GÂT PENTRU AMIGDALE

Nici de asta n-am scăpat în copilărie, dar ai mei au auzit că există și varianta inovatoare cu felii de cartof îmbibate în spirt. Le punea mamaia pe o basma și mi le înfășura în jurul gâtului că abia mai puteam să înghit sau să respir, din cauza mirosului înțepător. În cazul ăsta, nu mă simțeam mai bine.

„Folosirea compresiilor cu alcool este controversată. Alcoolul este un vasodilatator și, la fel, trebuie să fim atenți la copii, pentru că punerea bandajelor cu alcool poate duce la absorbția acestuia. Dacă suprafața pe care o acoperim este una importantă, copiii pot ajunge la spital cu intoxicație acută alcoolică. Depinde de ce tip de intoxicație este. Avem și tratamentul corespunzător. Unele substanțe au antidot, dar în mare parte tratamentul pentru intoxicații este unul suportiv, adică se corectează lucrurile care s-au dereglat în interiorul organismului”, a subliniat Radu.

Articolul complet pe VICE

Sursa foto: Polina Kovaleva via Pexels


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide