TRENDING
  • 20:16 » Un șofer a intrat într-o benzinărie din Arad în timp ce încerca să dea cu spatele
  • 20:15 » O persoană încarcerată după ce mașina în care se afla a fost lovită de un camion/ Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă
  • 20:14 » Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, despre cazul bebelușului mort în timpul Botezului: ”Rânduiala nu a fost modificată, s-a transmis preoților o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute”
  • 20:09 » Cod galben de inundații în 12 județe începând de vineri dimineață
  • 20:08 » 16 percheziții în județul Sibiu, la persoane suspectate că ar fi modificat indexurile contoarelor de gaze/ 29 de suspecți au ajuns la audieri, acuzați de un prejudiciu de 100.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Lider important al unui partid neonazist din Grecia, arestat. Bărbatul era căutat de anul trecut

Poliţia greacă a anunţat joi arestarea numărului doi al partidului neonazist Zorii Aurii, Christos Pappas, căutat din octombrie, relatează AFP.

Pappas a fugit de la condamnarea a aproximativ 40 de membri ai partidului Zorii Aurii, în octombrie, după un proces maraton de cinci ani şi jumătate la Atena. Ei erau urmăriţi penal pentru formarea unei organizaţii criminale, crime sau deţinere ilegală de arme, potrivit Agerpres.

În vârstă de 59 de ani, Pappas a fost condamnat la 13 ani de închisoare la capătul unui proces istoric în octombrie 2020 la Curtea Penală din Atena, în timpul căruia mai mulţi membri din conducerea partidului au fost declaraţi vinovaţi că au condus o „organizaţie criminală”.

Mare admirator al lui Mussolini şi colecţionar de suveniruri din epoca fascistă italiană, Pappas, al cărui tată a avut un rol activ în lovitura de stat militară din 1967, era mâna dreaptă a liderului formaţiunii neonaziste, Nikos Michaloliakos, la rândul său condamnat la 13 ani de detenţie.

El a mai fugit şi în 2013, când liderii Zori Aurii au fost reţinuţi în urma morţii rapperului antifascist Pavlos Fyssas.

Această crimă şi procesul care a început în 2015 au dus la căderea partidului neonazist, care obţinuse 18 locuri în parlament în 2012, când Grecia se zbătea în criza financiară şi se confrunta cu un aflux de migranţi.

Formaţiunea nu a mai obţinut niciun mandat parlamentar la alegerile de anul trecut.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide