BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Lider important al unui partid neonazist din Grecia, arestat. Bărbatul era căutat de anul trecut

Poliţia greacă a anunţat joi arestarea numărului doi al partidului neonazist Zorii Aurii, Christos Pappas, căutat din octombrie, relatează AFP.

Pappas a fugit de la condamnarea a aproximativ 40 de membri ai partidului Zorii Aurii, în octombrie, după un proces maraton de cinci ani şi jumătate la Atena. Ei erau urmăriţi penal pentru formarea unei organizaţii criminale, crime sau deţinere ilegală de arme, potrivit Agerpres.

În vârstă de 59 de ani, Pappas a fost condamnat la 13 ani de închisoare la capătul unui proces istoric în octombrie 2020 la Curtea Penală din Atena, în timpul căruia mai mulţi membri din conducerea partidului au fost declaraţi vinovaţi că au condus o „organizaţie criminală”.

Mare admirator al lui Mussolini şi colecţionar de suveniruri din epoca fascistă italiană, Pappas, al cărui tată a avut un rol activ în lovitura de stat militară din 1967, era mâna dreaptă a liderului formaţiunii neonaziste, Nikos Michaloliakos, la rândul său condamnat la 13 ani de detenţie.

El a mai fugit şi în 2013, când liderii Zori Aurii au fost reţinuţi în urma morţii rapperului antifascist Pavlos Fyssas.

Această crimă şi procesul care a început în 2015 au dus la căderea partidului neonazist, care obţinuse 18 locuri în parlament în 2012, când Grecia se zbătea în criza financiară şi se confrunta cu un aflux de migranţi.

Formaţiunea nu a mai obţinut niciun mandat parlamentar la alegerile de anul trecut.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide