TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Liderii UE discută azi la Bruxelles despre Rusia. Ursula von der Leyen: Avem pregătit un pachet „robust şi cuprinzător” de sancţiuni

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc astăzi la Bruxelles pentru a discuta despre actuala criză de securitate de la graniţa Rusiei cu Ucraina. Întâlnirea va fi una informală, conform Politico. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că Europa „speră la tot ce e mai bun” dar în acelaşi timp „e pregătită pentru tot ce e mai rău”, în ceea ce priveşte un posibil atac al Rusiei împotriva Ucrainei, informează Politico.

Ursula von der Leyen a apreciat drept un semn bun decizia Rusiei de a retrage o parte din trupele şi echipamentele militare din Ucraina, dar a precizat că, în acelaşi timp UE are pregătit un pachet „robust şi cuprinzător” de sancţiuni împotriva Rusiei.

NATO şi UE cer Rusiei să-şi retragă trupele de la graniţa cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini în care afirmă că sunt prezentate coloane de tancuri și vehicule militare care părăsesc Crimeea.

„Dacă încep cu adevărat să-și retragă forțele, vom saluta acest lucru. Ei au mișcat întotdeauna forțele înainte și înapoi, așa că doar faptul că vedem mișcare a forțelor, a tancurilor de luptă, nu confirmă o retragere reală”

Stoltenberg a avertizat că Rusia continuă să menţină o forţă de invazie masivă, gata să atace oricând Ucraina.

Europarlamentarii vor întreruperea proiectului Nord Stream 2 dacă Rusia atacă Ucraina

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice din legislativul european au cerut Rusiei să-și retragă trupele din Ucraina și din jurul acestui stat către locurile de unde au fost dislocate inițial. De asemenea, într-o declarație comună adoptată miercuri, europarlamentarii au solicitat ca proiectul Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaz din Rusia către Germania, să fie întrerupt dacă Rusia atacă Ucraina.

Concomitent, Uniunea Europeană a condamnat ferm marţi apelul deputaţilor ruşi către preşedintele Vladimir Putin pentru recunoaşterea regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk.

„Această recunoaştere ar fi o încălcare clară a acordurilor de la Minsk”, semnate sub mediere franco-germană şi care prevăd revenirea acestor teritorii în cele din urmă sub controlul Kievului, a avertizat Borrell.

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a subliniat că sprijinul UE şi angajamentul „pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional rămân neclintite”.

De asemenea, şeful diplomaţiei europene a invitat Rusia să-şi „respecte angajamentele şi să se angajeze cu bună credinţă” în discuţiile cu Ucraina, Germania şi Franţa cu privire la procesul de pace în estul Ucrainei în cadrul formatului de negocieri „Normandia”.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide