TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

LIVE TEXT Ucrainenii au reușit o „surpriză tactică” în Herson. Rușii spun că au respins un atac al trupelor ucrainene la centrala de la Zaporojie

În ziua 192 de le începutul invaziei ruse în Ucraina, forțele Moscovei își continuă eforturile de a obține controlul total asupra regiunii Donețk, în timp ce ucrainenii au reușit să dobândească o „surpriză tactică” prin declanșarea contraofensivei din regiunea Herson, unde atacă pe trei axe principale.

De asemenea, serviciile militare ucrainene susțin că forțele Moscovei au instalat un crematoriu lângă Berdiansk, unde sunt arse trupurile militarilor ruși uciși în lupte. Concomitent, Rusia susține că a respins un atac al trupelor ucrainene, care ar fi încercat să ocupe centrala nucleară de la Zaporojie. Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Rusia spune că a dejucat un atac al trupelor ucrainene la centrala nucleară de la Zaporojie ACTUALIZARE 16:08 Forţele ucrainene au încercat să ocupe centrala nucleară Zaporojie într-un atac care a avut loc vineri noapte, a transmis sâmbătă Ministerul rus al Apărării. Astfel, o forţă navală ucraineană de peste 250 de militari a încercat să acosteze pe malul unui lac din apropiere de centrala nucleară Zaporojie, în sudul Ucrainei, vineri la ora locală 23.00, informează Reuters. „În ciuda prezenţei reprezentanţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie, regimul de la Kiev a încercat încă o dată să ocupe uzina”, a transmis ministerul rus. Rusia susţine că forţele sale au dejucat atacul cu ajutorul elicopterelor militare şi avioanelor de luptă, distrugând 20 de bărci ucrainene şi determinând altele să se îndepărteze, respingând astfel asaltul.

Cel puțin 380 de copii au fost uciși de la începutul invaziei în Ucraina, susțin autoritățile de la Kiev ACTUALIZARE 13:48 cel puţin 380 de copii au fost ucişi şi alţi cel puţin 737 de copii au fost răniţi de la începutul invaziei ruse în Ucraina, a informat sâmbătă biroul Procurorului General al Ucrainei, pe Telegram, transmite dpa, preluată de Agerpres. Aceste cifre sunt unele preliminare şi este dificil să strângi date din zonele ocupate de Rusia, unde luptele continuă, a subliniat biroul Procurorului General.

Cei mai mulţi copii răniţi, 388, au fost înregistraţi în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, apoi în Harkov – 204 copii. În total, 2328 de instituţii de învăţământ au fost avariate în Ucraina, dintre care 289 au fost distruse complet. Drona Bayraktar donată de Lituania armatei ucrainene a provocat deja „pabuge” armatei ruse în valoare zeci de milioane de dolari ACTUALIZARE 13: 32 Două drone Bayraktar, dintre care una este cea donată recent de lituanieni Ucrainei, au distrus în ultimele trei zile blindate și tehnică de luptă a armatei ruse în valoare de peste 26 milioane de dolari, a declarat șeful Statului Major al armatei ucrainene. Astfel, în perioada 31 august – 2 septembrie, dronele au distrus 8 tancuri T-72, o mașină de luptă a infanteriei, un obuzier autopropulsat și „alte piese de artilerie”, al căror cost total a fost estimat la aproape 26,5 milioane de dolari. În plus dronele Bayraktar au mai avariat alte cinci tancuri T-72 și un blindat aparținând forțelor ruse și au provocat noi pabube estimate la 1,85 miloane de dolari, conform șefului Statului Major al armatei ucrainene. Rușii, acuzați de comiterea a peste 31.000 de infracțiuni și crime de război în Ucraina ACTUALIZARE 12:25 Procurorii ucraineni anunță că au documentat până în prezent peste 31.000 de infracțiuni și crime de război în Ucraina.

Mai exact, conform procurorilor Kievului, în cele șase luni de la începutul invaziei Rusiei în Ucrainei, militarii ruși au comis 31.738 de infracțiuni și crime de război, care includ încălcări are legilor războiului, planificarea, pregăturea și lansarea pe scară largă a unui război de agresiune. Informația a fost publicată pe contul de Telegram al Parchetului General al Ucrainei, precizează presa ucraineană. Kievul spune că forțele aeriene ucrainene au efectuat peste 40 de misiuni în ultimele 24 de ore Conform serviciilor de informații militare ucrainene, rușii au instalat un crematoriu la Berdiansk, unde sunt arse cadavre ale militarilor ruși uciși în lupte.

Militarii ucraineni susțin că au depistat un convoi de camioane ale armatei ruse, din care unul era plin cu trupuri de soldați căzuți în lupte, în drum spre respectivul crematoriu. Concomitent, armata rusă continuă să-și mențină pozițiile în regiunile ocupate din Herson, Harkov, Zaporojie și Mikolaiv (Nikolaev), se arată în informarea de sâmbătă a Statului Major al armatei ucrainene. „În ultima zi, inamicul a lansat 6 rachete și peste 20 de bombardamente aeriene asupra unor ținte militare și civile de pe teritoriul Ucrainei”, precizează comandamentul armatei ucrainene. Statul Major al armatei Kievului a mai anunțat că forțele aeriene ucrainene au efectuat peste 40 de misiuni de sprijin al trupelor aflate la sol, în cadrul cărora au fost distruse „mai multe” centre de comandă și un depozit de muniții ale armatei ruse.

„Forțele de artilerie și lansatoarele de rachete ale grupurilor militare ucrainene continuă să efectueze misiuni de contra-baterie, care perturbă sistemul de comandă și liniile de aprovizionare ale inamicului. Până acum, mai mult de 10 concentrări de trupe (ruse) au fost lovite, incluzând aici trei plutoane aflate în fortificații, trei complexe antiaeriene și diverse blindate care au fost distruse”, conform Statului Major al armatei ucrainene. Ministerul britanic al Apărării: Contraofensiva ucraineană de la Herson are obiective limitate dar a reușit să obțină „surpriza tactică” Contraofensiva ucraineană declanșată pe 29 august 2022 în regiunea Herson are, în prezent „obiective limitate”, dar forțele Kievului au reușit să obțină o „surpriză tactică” în fața armatei ruse, se arată în analiza de sâmbătă despre situația de pe frontul din Ucraina, realizată de ministerul britanic al Apărării. „Un element al acestei ofensive (ucrainene) îl reprezintă avansul desfășurat pe un front larg la vest de râul Nipru, concentrat pe trei axe, în regiunea Herson, aflată sub control rusesc”, se arată în analiza ministerului britanic. Astfel, „forțele ucrainene au reușit să obțină un anumit nivel de surpriză tactică, prin exploatarea logisticii slabe și a nivelului precar de comandă al trupelor ruse”.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide