TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Lovitură de teatru în cazul insolvenţei combinatului siderurgic Târgovişte. Instanţa nu a admis falimentul

Lovitură de teatru în cazul insolvenţei combinatului siderurgic Târgovişte. Instanţa nu a admis falimentul

Potrivit Sindicatului Valahia, Electrica Târgovişte a cerut, anul trecut, falimentul combinatului în contul creanţei şi preluarea a două staţii electrice de la COST de care depinde aprovizionarea cu energie electrică  a firmelor de pe Platforma Industrială.

În contul creanţei, Electrica Târgovişte a cerut două staţii electrice, având drept de preemţiune, prin lege, să preia staţiile, înaintea oricărui alt creditor.

Cel mai mare creditor la COS este Comitetul Creditorilor, offshore-ul cu acţionar necunoscut din Insulele Virgine Britanice, Alphard Financial Corp, cu o creanţă de 254 de milioane de lei. Al doilea cel mai mare creditor al COS Târgovişte este ANAF cu o creanţă de peste 200 de milioane de lei.

Printre creditori mai sunt combinatul siderurgic Donalam Călăraşi, deţinut de grupul italian Beltrame, compania germană Techcom GmbH, specializată în modernizarea tehnologică a facilităţilor din industria metalurgică, activă în spaţiul ex-sovietic sau Liberty Steel din grupul GFG Alliance al miliardarului indian Sanjeev Gupta, proprietarul fostului Sidex Galaţi.

Drum liber către reconstrucţie Grupul „Beltrame” a prezentat planul de investiţii care vizează COS Târgovişte, plan care presupune un aport financiar de peste 400.000.000 euro, conturându-se astfel cea mai mare investiţie din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 şi realizarea uneia dintre cele mai moderne capacităţi de producţie a oţelului din Europa, cu respectarea strictă a legislaţiei de protecţie a mediului.

O altă veste bună a venit în urmă cu 10 zile, când Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea COS Târgovişte de către italienii de la Beltrame.

Printr-o asemenea infuzie de capital, o societate emblemă, nu numai a municipiului Târgovişte sau a judeţului Dâmboviţa, ci şi a României, va reaşeza oraşul nostru pe harta metalurgiei europene şi va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât şi indirecte, până la recâştigarea unui mare contribuabil la bugetul local.

sursa: adevarul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide