BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Macron și Bennett, de acord să gestioneze „discret” problema spionajului cu „Pegasus”, program folosit împotriva președintelui francez

Premierul israelian Naftali Bennett a convenit cu preşedintele francez Emmanuel Macron ca presupusa utilizare inadecvată a software-ului spion Pegasus dezvoltat de compania israeliană NSO Group, inclusiv împotriva liderului francez, să fie gestionată „discret”, a declarat luni un oficial israelian citat de Reuters.

Israelul investighează în prezent dacă software-ul Pegasus al NSO Group, care poate pirata telefoane şi, potrivit companiei, este destinat agenţiilor de poliţie şi de informaţii, a fost folosit în mod abuziv la nivel global. Ministerul israelian al Apărării supervizează exporturile de instrumente cibernetice ofensive precum Pegasus.

În iulie, mai multe organizaţii media internaţionale au relatat că Pegasus a fost utilizat pentru piratarea telefoanelor jurnaliştilor, activiştilor pentru drepturile omului şi oficialilor guvernamentali din mai multe ţări, transmite Agerpres.

NSO Group a respins aceste acuzaţii, afirmând că sunt „pline de presupuneri greşite şi teorii necoroborate”. Pegasus a fost conceput numai pentru uzul agenţiilor guvernamentale poliţieneşti şi de informaţii pentru a combate terorismul şi criminalitatea, susţine NSO.

Telefonul lui Macron a fost pe o listă de potenţiale ţinte pentru o operaţiune de supraveghere care utiliza Pegasus, pusă la cale de Maroc, a relatat ziarul Le Monde. Marocul a negat acuzaţiile şi a spus că nu deţine software-ul.

Macron a cerut declanşarea unei investigaţii.

Bennett şi Macron s-au întâlnit la Glasgow la conferinţa ONU privind clima şi au discutat despre o serie de provocări globale, programul nuclear iranian aflându-se în prim-planul agendei, a anunţat biroul premierului israelian.

Un diplomat israelian a declarat, sub protecţia anonimatului, că această chestiune a software-ului spion al NSO a fost de asemenea discutată.

„S-a convenit între lideri ca subiectul să continue să fie gestionat discret şi profesionist şi în spirit de transparenţă între cele două părţi”, a mai spus oficialul citat de Reuters.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide