BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 21:23 » Profesoară amenințată cu moartea după un curs despre vaccinare, sunată de Sorin Cîmpeanu. „M-am simțit ca Moș Ion Roată după ce a fost scuipat de boieri”
 • 21:15 » România a primit medicamente pentru bolnavii de Covid, din partea Franței. Arafat: Vor ajunge suficient timp
 • 21:09 » Cîțu, apel la USR și PSD: Să lase deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică
 • 21:06 » Valeriu Gheorghiță: Ținta este atingerea imunizării colective până la sfârșitul anului
 • 20:16 » Din cauza numărului de îmbolnăviri, Germania păstrează restricțiile!

MAFIA GUNOAIELOR

          În ultima perioadă abundă știrile „breaking news” referitoare la noi și noi containere pline de gunoaie importate în țara noastră, aspect care determină clasificarea României drept „groapa de gunoi a Europei”. Totul pe o tonalitate de parcă s-ar fi descoperit „apa caldă și mersul pe jos”.

Peste 3.000 de tone de deșeuri au fost descoperite de Garda de Mediu în Portul Constanța și trimise înapoi în țările de proveniență: Bulgaria, Israel, Germania și Marea Britanie. Conținutul acestora era de deșeuri din plastic de echipamente electrice și electronice tocate, în amestec cu alte tipuri de deșeuri (lemn, carton, metal, cauciuc, baterii, bucăți de azbest, polistiren, textile, etc), care ar fi produs o poluare majoră.

Dacă ar fi părăsit portul și ar fi ajuns pe teritoriul României, acestea ar fi fost arse sau aruncate aiurea în vreo groapă de gunoi.

Mai mult chiar, la începutul lunii, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au verificat două șlepuri (da, șlepuri) care transportau, conform documentelor, 1.060 tone deșeuri metalice provenite din Bulgaria.

Triumf, nu-i așa?

E ceva nou? Aș, da de unde! Problema cea mai gravă este că astfel de operațiuni se derulează de ani de zile, sub ochii și complicitatea autorităților (Vamă, Poliție de Frontieră, Gardă de Mediu și alte autorități). Numai că, pe circuitul acestor complicități s-a produs un declic, o dereglare a acestui sistem mafiot, care a dat toate planurile peste cap. Că doar nu se apucau ăștia de nebuni să transporte sute, chiar mii de kilometri aceste containere fără să aibă „treburile aranjate”. Și nu de ieri, alaltăieri. Treaba asta se desfășoară de mulți ani. Foarte mulți.

Aceste interceptări de containere cu gunoi venite în țară demonstrează cât de corupt și cât de anapoda este sistemul nostru de protecție și control. A fost suficient să vină un „nebun”, un tip din afara sistemului care a dat peste cap totul. Important este pentru acest om să meargă retroactiv pe fir și să-i dea în vileag pe toți. Sau măcar o parte din aceștia.

„Câinii latră, caravana trece” este o vorbă din bătrâni. Tot așa, va trece și această disfuncție temporară a sistemului mafiot al gunoaielor. Să-l corupă pe Octavian Berceanu, actualul șef al Gărzii Naționale de Mediu, omul care a rupt lanțul complicităților sus-menționate? Greu de crezut, având în vedere că are o îndelungată experiență de activism de mediu. Într-un interviu la Digi24 acesta a afirmat, cu subiect și predicat că în structuri teritoriale sunt comisari de mediu numiți sau puși politic, unii aflați în funcții de 10-15 ani, în legătură cu care „să aibă blândețe”. Și acei comisari, acei oameni numiți răspundeau POLITIC.

De la această afirmație putem deduce că această mafie a gunoaielor este conectată politic.

Și tocmai aceste conectări cu politicul mă determină să mă-ntreb: cât va dura? Cât îl va ține pe funcție?

Și ca să închei, vă-ntreb: mai țineți minte arestările de vameși corupți, aduși cu elicopterul la DNA, la București într-un spectacol mediatic total? Era prin 2011, acum 10 ani. Știți câți au fost condamnați până acum? Ați ghicit! Niciunul!

 

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide