TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Locuitori ai unor sătucuri situate la aproximativ 40 de kilometri de Roma au fost evacuaţi vineri, în urma izbucnirii unui incendiu de pădure, în contextul în care temperatura se apropie de 40 de grade Celsius în capitala italiană, relatează Reuters.

Părţi întregi ale sudului Italiei au fost devastate de incendii de pădure în ultimele săptămâni, mai ales în Calabra, în vârful de sud al Italiei, în Sicilia şi în Sardinia.

Temperatura a atins aproape 49 de grade Celsius miercuri, în sud-estul Siciliei, un record în Europa.

Acest val de caniculă de întreaptă de-acum către nordul Italiei, unde, în noaptea de joi spre vineri, 25 de familii şi-au părăsit locuinţele în timp ce incendii se extindeau în Rezerva Naturală Monte Catillo, în apopiere de Tivoli, la periferia Romei, au anunţat pe Twitter pompierii.

Aproximativ 30 de rezidenţi ai unui cămin de copii săraci şi orfani au fost evacuaţi, de asemenea, din calea flăcărilor.

Două incendii de pădure au izbucnit în noaptea de joi spre vineri în oraşul Otrante, în partea de sud a Italiei, au anunţat pompierii.

O staţiune belneară din vecinătate a fost evacuată din cauza fumului, iar circulaţia a fost închisă pe un drum de coastă, de la Otranto către sud.

Premierul italian Mario Draghi a promis joi un ajutor financiar comunităţilor afectate de incendii şi un plan de acţiune în vederea replantării unor zone forestiere şi consolidării zonei rurale împotriva unor catastrofe naturale.

Sursa: G4 Media

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide