TRENDING
  • 12:10 » ȚUȚU-POPESCU, DUETUL CU MASCĂ
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
  • 22:13 » Cele mai mari greșeli de igienă pe care mulți le facem fără să ne dăm seama
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Locuitori ai unor sătucuri situate la aproximativ 40 de kilometri de Roma au fost evacuaţi vineri, în urma izbucnirii unui incendiu de pădure, în contextul în care temperatura se apropie de 40 de grade Celsius în capitala italiană, relatează Reuters.

Părţi întregi ale sudului Italiei au fost devastate de incendii de pădure în ultimele săptămâni, mai ales în Calabra, în vârful de sud al Italiei, în Sicilia şi în Sardinia.

Temperatura a atins aproape 49 de grade Celsius miercuri, în sud-estul Siciliei, un record în Europa.

Acest val de caniculă de întreaptă de-acum către nordul Italiei, unde, în noaptea de joi spre vineri, 25 de familii şi-au părăsit locuinţele în timp ce incendii se extindeau în Rezerva Naturală Monte Catillo, în apopiere de Tivoli, la periferia Romei, au anunţat pe Twitter pompierii.

Aproximativ 30 de rezidenţi ai unui cămin de copii săraci şi orfani au fost evacuaţi, de asemenea, din calea flăcărilor.

Două incendii de pădure au izbucnit în noaptea de joi spre vineri în oraşul Otrante, în partea de sud a Italiei, au anunţat pompierii.

O staţiune belneară din vecinătate a fost evacuată din cauza fumului, iar circulaţia a fost închisă pe un drum de coastă, de la Otranto către sud.

Premierul italian Mario Draghi a promis joi un ajutor financiar comunităţilor afectate de incendii şi un plan de acţiune în vederea replantării unor zone forestiere şi consolidării zonei rurale împotriva unor catastrofe naturale.

Sursa: G4 Media

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide