TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Inițial, s-a crezut că responsabilă pentru atacurile repetate ar fi o singură maimuță năzdrăvană, dar acum autoritățile nu mai sunt așa de sigure. Numărul de atacuri confirmate s-a dublat în mai puțin de o săptămână.

Printre victimele maimuțelor se regăsesc copii și bătrâni, potrivit lui Morishige. Persoanele atacate au fost zgâriate pe mâini și picioare și mușcate de gât sau de burtă, însă nu au fost raportate încă răni serioase, a spus Masato Saito, un oficial al primăriei din Yamaguchi.

„Am auzit de cazuri recente în care maimuțele s-au prins de piciorul unei persoane și când au încercat să se elibereze, animalul a mușcat-o sau a sărit asupra victimei pe la spate”, a povestit Saito.

Saito a spus că dacă ar fi putut să înșire mai multe maimuțe, ar fi găsit vinovatul cu ajutorul descrierilor pe care le-au oferit victimele, „dar în acest caz nu putem spune cu siguranță dacă sunt una, două sau mai multe maimuțe.”

Un alt oficial japonez a spus că „la început, doar copiii și femeile erau atacate, dar în ultimul timp bătrânii și bărbații adulți au fost luați la țintă, de asemenea”.

Una dintre maimuțe a atacat un bebeluș în timp ce se juca în casă. „Este un fenomen foarte neobișnuit”

Multe dintre atacurile de la începutul lunii au avut loc atunci când cel puțin o maimuță a intrat în case sau școli prin geamurile deschise sau deschizând ușile glisante. Dar, acum, când localnicii au fost sfătuiți să fie mai atenți la aceste puncte de intrare, tot mai mulți oameni sunt atacați în afara caselor, potrivit lui Saito.

Autoritățile japoneze au pus capcane și au organizat mai multe patrule înarmate cu plase de prins maimuțe, dar după ce aceste încercări au eșuat, polițiștii s-au înarmat începând de duminică cu pistoale tranchilizante.

„Macacul japonez a trăit alături de om încă din perioada Edo”, a spus Mieko Kiyono, expert în animale sălbatice și profesor la Universitatea Kobe. „Japonia este foarte montană și comunitățile sunt aproape de munții unde trăiesc maimuțele, așa că este ușor pentru maimuțe să intre în sate și orașe”.

Oficialii din Yamaguchi au spus că astfel de atacuri sunt, de obicei, foarte rare. „Este un fenomen foarte neobișnuit; nu au venit niciodată într-o zonă urbană în felul acesta până acum și nu au mai atacat așa de mulți oameni”, potrivit lui Saito.

Kiyano avertizează însă că măsurile pe care oamenii le iau pentru a alunga maimuțele care trăiesc în habitate naturale tot mai mici s-ar putea să nu mai funcționeze pe măsură ce animalele devin tot mai ostile la adresa oamenilor și nu se mai întorc în zonele de munte de unde au venit.

„Maimuțele care învață să reacționeze împotriva oamenilor se vor alătura altor grupuri, ceea ce va duce la apariția și mai multor maimuțe care nu se mai tem de oameni”.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide