TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

MApN caută rezerviști voluntari. Vezi cât câștigă un militar care stă acasă

MApN caută rezerviști voluntari, fiind scoase la concurs 444 de posturi de maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați din 15 județe. Aceștia vor îndeplini funcția pentru serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României. În acest moment, România are 70.000 de militari activi, dar numai 60.000 în rezervă, cifră considerată total insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar în caz de criză, scrie ziarulunirea.ro.

Județele în care sunt disponibile aceste posturi sunt Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea şi Vrancea. Iniţial, în luna iulie a anului trecut, MApN a scos la concurs 775 de locuri de rezervist voluntar şi în alte zone ale ţării, dar 331 s-au ocupat deja.

Procesul de recrutare va avea loc până pe data de 21 ianuarie. La prezentarea la centrul militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la beneficiile îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar. De asemenea, li se vor prezenta etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

Pentru înscriere candidaţii vor completa la centrul militar o cerere, prezentând actul de identitate, în original şi în copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie, permisul de conducere valabil, eliberat de către autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice şi livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist, scrie ziarulunirea.ro.

Rezerviştii voluntari beneficiază de indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie, la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minimum 3 ani. Remuneraţia pentru perioada în care nu participă la instruire sau misiuni este de 30 la sută din solda de funcţie.

Astfel, dacă venitul un soldat profesionist are un salariul lunar de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Apoi, conform aceluiaşi algoritm, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei.

Sursa dbonline.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide