TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Marcel Ciolacu susține că premierul Cîțu l-a sunat în urma „cerințelor comisarilor europeni și a președintei Comisiei”!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire și o discuție pe tema PNRR, după ce comisarii europeni și însăși președinta Comisiei Europene i-ar fi cerut șefului executivului, atunci când a fost la Bruxelles, să discute Planul și cu celelate forțe politice din țară.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să fie discutate proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Marcel Ciolacu a povestit, duminică seară, la Antena 3, că discuția telefonică a fost una foarte scurtă, a durat „maxim un minut” și a rămas că vor stabili luni data și locul unei întâlniri pentru a vorbi despre PNRR.

„Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu. Eu de la toți comisarii am înțeles că deja la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce privește prezentarea PNRR. (…) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.r.). A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Ciolacu, duminică seara, la Antena 3. „A rămas că mâine (luni -n.r.) stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

„Mai multe zile, am avut discuții cu comisarii europeni. Cu comisarul european pe Economie, pe Dezvoltare și nu în ultimul rând, cu vicepreședintele Comisiei Europene. Doamna președinte (a Comisiei Europene – n.r.) mi-a răspuns la scrisoare și mi-a dat dreptate, că este normal ca Planul Național de Redresare și Reziliență al României, să fie dezbătut în Parlament, nu neapărat să fie un vot (…). El trebuie cunoscut de către toate forțele politice, mai ales că Partidul Social Democrat este cel mai mare partid, fie că le convine, fie că nu le convine, și are peste jumătate din administrațiile publice locale”, a spus președintele social-democraților.

Marcel Ciolacu amenință cu greva parlamentară

Marcel Ciolacu a repetat că dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară. „Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

„Eu mă întreb, AUR-ul de ce nu este invitat la această discuţie. În toate statele există discuţii cu toate formaţiunile”, a mai afirmat Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu spunea, joi, că Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata și că, de fapt, Comisia Europeană a dat dreptate social-democraților când a cerut ca PNRR să fie prezentat în Parlament. În opinia liderului social-democrat, discuțiile de la Bruxelles purtate de premier nu au fost un succes, iar PNRR nu este finalizat. Marcel Ciolacu susține că cea mai mare problemă este că guvernul Cîțu nu a convins că va putea implementa planul până în 2026. „Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. Am discutat din nou, astăzi, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR și propunerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză. Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament. Așadar, Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a fost la Bruxelles săptămâna trecută, marți și miercuri, unde a avut o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, pe care a încercat să-i convingă de necesitatea ca România să primească toți banii din Planul Național de Redresare și Reziliență.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide