TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

MAREA DILEALĂ DIN PNRR


          Vânzoleală mare în media pe tema dacă a fost sau nu respins PNRR de către Comisia Europeană. Opoziția zice că „DA”, ar fi fost respins, puterea că „NU”, ci doar returnat pentru ajustări, corectări, explicitări.

          Deci, sigur nu a fost respins, dar nici acceptat. Mă rog, nici nu mai contează din moment ce acesta nu este acolo unde ar trebui.

          În fond, făcând o analogie forțată dar oarecum similară situației de față, o lucrare de licență, disertație sau teză de doctorat suferă și ea modificări după ce o prezinți spre analiză și evaluare. O spun din proprie experiență.

          Totuși, ceea ce mi-a atras atenția și nu poate să-mi iasă din minte este observația Comisiei Europene referitoare la costurile de training (un fel de pregătire suplimentară, perfecționare) propuse de Guvernul României în draftul înaintat: 133.000 de Euro per cursant. 133.000 DE EURO!

          Observația Comisiei este că „Pare cam excesiv”. Elegantă exprimare, nu-i așa? Suma nu este doar excesivă. E de-a dreptul uriașă! Cum poți să propui astfel de cheltuieli pentru training? Dar ce, predă Einstein? Apreciez că cei care au propus această sumă, inclusiv persoanele care și-a asumat respectivul PNRR (ministrul Fondurilor Europene și Premierul, deopotrivă) sunt complet rupți de realitate, dacă nu chiar dilii de-a binelea.

          Și-am să vă explic de ce, făcând o comparație. Conform worldscholarshipforum.com, taxa anuală de studii de licență la Universitatea Oxford din Marea Britanie, indubitabil printre cele mai bune din lume, este de 9250 lire pe an (10.780 Euro). Adică 27.750 lire (32.340 Euro) pe un întreg ciclu întreg de licență de trei ani. Iar pentru un masterat se plătește cam dublu, pentru un ciclu întreg de doi ani. Iar tu, Guvernul României propui cheltuieli de 133.000 de Euro pentru un banal curs de training? Cât două masterate la Oxford?


          Sunt convins că papițoii din diversele ministere care au întocmit proiectele au crezut că nimeni nu va verifica la sânge, că totul va merge „pe burtă”, într-un dulce și frumos stil românesc.

          Ei, uite, că n-a mers! Și nici nu va merge!

          Mama lor de occidentali, nu înțeleg că poate „merge și-așa”!

          PS Nu-mi trece! 133.000 training-ul de persoană? Măi, să-mi trag una!


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide