TRENDING
  • 12:10 » ȚUȚU-POPESCU, DUETUL CU MASCĂ
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
  • 22:13 » Cele mai mari greșeli de igienă pe care mulți le facem fără să ne dăm seama
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Marian Drăgulescu, pus în dificultate de tehnologia toaletelor în Tokyo: „Nimeni nu a avut curajul să apese că nu știi ce te stropește”!

Prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo, gimnastul Marian Drăgulescu, a rămas impresionat de tehnologia japonezilor și atunci când vorbim de o toaletă.

 

 

marian-dragulescu

Gimnastul s-a încurcat în multiplele opțiuni pe care le avea capacul de WC, mai ales că instrucțiunile erau în limba japoneză. Aceeași ploblemă a întâmpinat-o și cu aerul condiționat din cameră.

Marian Dragulescu: Japonezii au cele mai tari capace de WC, haideți să vă arăt și vouă. Au venit și cu instrucțiuni pe ele, instrucțiunile mai în detaliu. Interesant. Nimeni nu a avut curajul să apese pe acele butoane că nu știi ce te stropește și unde te stropește. De asemenea, avem și la aerul condiționat instrucțiuni. Știti pe ce buton să apăsați.

În Tokyo, au fost instalate primele toalete publice complet transparente. Cum funcționează și de ce sunt oamenii încântați de ele

toaleta transparetă Tokyo
FOTO: tokyotoilet.jp

În câteva parcuri din Tokyo au fost instalate primele toalete publice transparente, cărora potențialii utilizatori le pot inspecta curățenia din exterior, caracteristică de care rezidenții s-au arătat deja foarte încântați.

La prima vedere, aceste noi utilități par de nefolosit, însă, odată ce o persoană se află în interior, cabinele devin opace, fiind realizate din „sticlă inteligentă” colorată, potrivit The Guardian.

toaleta Tokyo
FOTO: tokyotoilet.jp

Toaletele transparente au fost create de arhitectul Shiheru Ban, câştigător al unui prestigios premiu, în colaborare cu o serie de designeri de vârf, și, deocamată, au fost instalate în cinci locații din cartierul Shibuya, în cadrul programului Tokyo Toilet Project, derulat de Fundația Nippon.

Există două probleme când vine vorba de toaletele publice, în special cele din parcuri: dacă sunt curate şi dacă cineva se ascunde în interior“, se precizează în comunicatul fundației. „Noaptea luminează parcul ca un felinar frumos”, se mai spune în comunicat.

Potrivit proiectului, până în primăvara viitoare, vor fi instalate 17 astfel de toalete în parcurile din oraș.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide