TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Mărturia unui român aflat pe feribotul care a luat foc în Mediterana: Am lăsat acolo tot, mașină, bani, acte

Un român care se afla pe feribotul care a luat foc în Marea Mediterana a povestit la Digi24 momentele prin care a trecut în timpul incendiului. El a spus că intervenția de salvare a fost foarte rapidă, că este în siguranță și că Ambasada României le-a oferit românilor tot sprijinul necesar.

Bogdan Topan, un român care se afla pe feribot, a povestit la Digi24 că atunci când a izbucnit incendiul era în cameră și dormea. El a povestit că intervenția de evacuare a fost foarte rapidă și profesionistă.

El mergea către Italia.

“Eram în cameră, ne-au trezit că este incendiu, ne-au dat vestele de salvare și ne-au dus pe puntea din spatele navei, ne-au separat – întâi au urcat în bărcile de salvare femeile și copii. Ne-au scos foarte rapid, echipajul a fost profesionist. Garda de Coastă din Grecia a apărut imediat, cred că în jumătate de oră cel mult au intervenit.

În zonă au venit și elicoptere. Totodată, în preajmă era și o navă de slavare din Italia, care ne-a preluat pe noi”, a povestit românul.

El a spus că a lăsat pe feribot o mașină, o remorcă, bani: “Nu am mai recuperat nimic, au coborât membri ai echiajului cu măști, dar era prea mult fum, nu se putea respira. Important e că suntem în siguranță acum”.

Românul a spus că a fost sunat de un reprezentant de la Ambasada României, care i-a spus că îi așteaptă în port în Corfu, că îi va prelua de acolo și că le va asigura transportul spre România sau spre ce destinație doresc.

“Cei de la Ambasadă s-au mobilizat foarte repede”, a adăugat el.

Un incendiu puternic a izbucni pe un feribot în Marea Mediterana, cu 288 de persoane la bord. Un videoclip publicat de un site de știri grecesc arată un vas cuprins de flăcări uriașe. La bord erau și 29 de români.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide