TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm
Persoanele care au astm sau alte probleme respiratorii precum bronșită sunt cele mai afectate de norul de praf saharian care afectează în aceste zile România, a declarat miercuri al Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”. Ea a explicat și de ce masca de protecție nu e o soluție.
“Pacienții cu astm, cu bronșită sunt mult mai sensibili la orice schimbare a calității aerului. Aceste persoane cu risc trebuie să evite să iasă din casă când sunt anunțate astfel de atenționări. Dacă însă activitățile impun ieșirea din casă, pacienții trebuie să aibă la ei medicația de rezervă și să o folosească așa cum le-a fost prescrisă de medic.

Masca nu e o soluție, deoarece particulele sunt foarte fine și pot depăși acest filtru.

Dacă valurile de praf ar fi de scurtă durată și cu concentrație mare, iar vântul ar fi puternic, da, putem să ne acoperim nasul și gura, dar altfel organismul are capacitatea de a elimina aceste particule.

Dacă strănutăm sau tușim trebuie să facem un control de alergologie sau la pneumolog.

Studiile arată că în următoarea săptămână de la producerea unui episod de praf saharian, numărul de internări din cauza acutizării bolilor respiratorii crește cu 30%”, a explicat Mahler.

Încă un nor de praf saharian a ajuns în România. Fenomenul este mai persistent în zonele în care a plouat. De la primele ore ale dimineții, un strat de nisip fin s-a depus pe mașini și pe străzi. Meteorologii spun că masa de aer încărcată cu particule va persista în prima parte a zilei de astăzi și după se va deplasa spre nord-est.
Sursa:Digi24

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide