BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Mașinile noi, mai proaste ca cele vechi: calitatea vehiculelor, un motiv major de îngrijorare

Calitatea vehiculelor vândute în Statele Unite a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 36 de ani în 2022, potrivit consultantului auto J.D. Power.

Cauzele principale pentru acest raport sunt reprezentate de către deficitul de forță de muncă și problemele de aprovizionare au continuat să afecteze producătorii de automobile.

Marii producători de automobile s-au chinuit să facă față întreruperilor lanțului de aprovizionare și lipsei de muncitori în uzinele lor de la debutul pandemiei de COVID-19 în 2020.

Studiul, care a colectat date de la 84.165 de cumpărători și chiriași ai vehiculelor din anul 2022, a raportat că problemele la 100 de vehicule (PP100) au crescut cu 11%, cu 18 PP100 mai rău decât anul trecut. Un scor mai mic reflectă o calitate mai bună a vehiculului.

Industria auto s-a confruntat cu numeroase obstacole

„Având în vedere numeroasele provocări pe care producătorii de automobile și dealerii lor le-au trebuit să se confrunte în ultimul an, este oarecum surprinzător că calitatea inițială nu a scăzut și mai dramatic”, a declarat directorul global de automobile al J.D. Power, David Amodeo pentru Reuters.

Buick de la General Motors Co s-a clasat pe locul cel mai înalt în ceea ce privește îmbunătățirea calității inițiale printre producătorii de automobile, în timp ce Chrysler de la Stellantis NV s-a clasat pe cel mai jos.

Raportul a mai adăugat că proprietarii de vehicule electrice cu baterie (BEV) și de vehicule hibride plug-in (PHEV) au citat mai multe probleme în vehiculele lor în comparație cu proprietarii de modele de motoare cu ardere internă (ICE).

Tesla Inc, care a fost inclusă în studiu pentru prima dată, a obținut 226 PP100 în comparație cu Polestar, care a obținut 328 PP100. Buick de la GM a marcat 139 PP100.

Sondajul de calitate al J.D. Power se bazează pe vehiculele model-an 2022 studiate la începutul perioadei de proprietate, cu date colectate din februarie până în mai.

sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide