TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Premierul Florin Cîțu a vorbit, marți, 4 mai, despre relaxările care ar putea intra în vigoare începând cu data de 1 iunie 2021. Printre acestea s-ar putea număra renunțarea la mască pe plajă și chiar participarea la evenimente private pentru cei care s-au vaccinat.

Premierul Florin Cîțu a spus că rezultatele sunt din ce în ce mai bune în ceea ce privește rata de pozitizare. „Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv și numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, și dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureștiul e la 30%, deci este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate și creșterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane, la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîțu.

Lista măsurilor de relaxare

„Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeție, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoane vaccinate, putem să vorbim de restaurante care pot să ajungă la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate.

Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate și așa mai departe.

Vom avea aceste evenimente pilot în București și în Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune și putem deja să ne gândim la astfel de evenimente”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a declarat că propunerile vor fi prezentate Comitetului interministerial și vor fi discutate cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cu cei ai Ministerului de Interne.

Florin Cîțu a precizat că, în această săptămână, va merge la Constanța, unde va avea întâlniri cu operatorii economici.

Sursa- DC News.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide